Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Măsuri luate în localitatea din Gorj unde a fost depistat primul caz de coronavirus / Guvernul, clip informativ pe YouTube – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

După ce un tânăr în vârstă de 25 de ani din Prigoria a fost depistat pozitiv cu coronavirus, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a stabilit suspendarea cursurilor din școlile din localitatea gorjeană. De asemenea, autoritățile transmit că se impune ca persoanele care au intrat în contact direct sau indirect cu cetățeanul italian bolnav care a stat în România timp de 5 zile, să fie izolate la domiciliu. 

La nivelul județului Gorj a fost declanșată o investigație epidemiologică pentru a se stabili în ce locuri a fost cetățeanul italian în vârstă de 71 de ani, depistat pozitiv cu Covid-19, și care sunt persoanele cu care acesta a luat contact, direct sau indirect, pe perioada vizitei în România.

„Noi am declanșat o amplă investigație epidemiologică care a constata în identificarea persoanelor care au intrat în contact direct sau indirect cu acesta și de prelevarea probelor biologice. S-a lucrat la foc continuu. Implică o muncă extrem de asiduă și epuizantă. Pas cu pas, această investigație dă rezultate. Reușim să identificăm acele persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian. Ancheta se desfășoară mai nou prin raportarea sa la cetățeanul român de data aceasta. Ancheta se desfășoară în continuare.(…)Primul set de 13 teste au vizat persoanele care au intrat direct cu cetățeanul italian. Rezultatul a fost negativ. Celălalt lot de analize care viza pe cei care au intrat în contact indirect, în urma prelucrării probelor, a rezultat din nefericite un test pozitiv„, a spus unul din oficialii prezenți la conferința de presă a prefecturii Gorj.

Măsurile luate de autorități

Joi, în cadrul unei conferințe de presă a prefecturii Gorj, autoritățile au anunțat că au fost luate mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii pneumoniei virale.

Astfel, s-a decis suspendarea cursurilor în școlile și grădinițele din Progoria, dar și a activităților culturale cu public numeros din localitate.

Mai mult, autoritățile impun ca toți cetățenii care au intrat în contact cu cetățeanul italian infectat cu coronavirus care a tranzitat România, cât și familiile acestora, să fie izolate la domiciliu.

„Am provocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am adoptat o hotărâre.  Vizează în primul rând suspendarea activităților cu public numeros pe raza localității Prigoria, unde locuiește persoana depistată. Suspendarea cursurilor pe raza comunei, izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu cetățeanul și membrii familiilor acestora”, transmite prefectura Gorj.

În plus de asta, oficialii au mai anunțat că este nevoie de reinstruirea personalului din județ care se ocupă de astfel de situații. Mai exact, prefectura a anunțat că se impune obligativitatea fiecărui angajat de a lucra la nevoie ore peste program.

Video pe YouTube cu informații generale despre coronavirus

Pe canalul de YouTube al Guvernului României a apărut, joi, un clip video informativ, realizat de Organizația Mondială a Sănătății, cu date generale despre epidemia cu coronavirus.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/prefectura-gorj-cursurile-din-scolile-din-prigoria-sunt-suspendate-mai-multe-familii-vor-fi-izolate-la-domiciliu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *