Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi îl acuză pe Dacian Cioloș că a bătut palma cu PSD: „O să vedeți cine o să obțină după alegeri posturi la Bruxelles”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2024

Președinta USR, Elena Lasconi, a acuzat conducerea REPER, partidul lui Dacian Cioloș, că are un aranjament cu PSD prin care, după alegeri, ar urma să obțină funcții în cadrul Comiei Europene.

„Mă felicit și îi felicit și pe colegii mei din Biroul Național că am luat decizia să nu facem alianță (n.r. – cu REPER). Îmi dau seama că au dat mâna cu PSD. Deja am aceste informații. Este păcat că se gândesc doar la interesul personal. O să vedeți după alegeri. Mai exact, cine o să obțină posturi la Comisia Europeană, la Bruxelles. Sau posturi la Comisie, primul pas Republica Moldova și apoi cu transfer la Bruxelles. Jurnaliștii interesați o să scoată la iveală după alegeri cine a finanțat campania acestui partid”, a declarat Elena Lasconi, într-un interviu acordat Euronews.

Cioloș l-a lăudat pe Ciolacu

Asta ar explica laudele pe care i le-a adus Dacian Cioloș lui Marcel Ciolacu pentru portofoliul obținut de România în noua Comisie Europeană.

„Trebuie să recunosc că Guvernul României a negociat bine interesul României la vârful Comisiei Europene, prin portofoliul și poziția de Vicepreședinte Executiv pe care le obține Roxana Mînzatu. Am spus de mai multe ori în ultimele luni că trebuie să țintim și o poziție de vicepreședinte în Comisie, dincolo de un portofoliu important, pentru că influența țării noastre în UE o cere”, a transmis Dacian Cioloș

Lasconi, atacată de președinta REPER

De asemenea, Lasconi a fost atacată vehement de către lidera REPER, Ramona Strugariu, pentru neinspirata declarație privind românii din diaspora.

„Dragă Elena, îți scriu cu prietenie și amărăciune, în egală măsură. Îți scriu pentru că ți-am citit afirmațiile legate de diaspora, iar eu sunt unul dintre milioanele de oameni care au plecat în diaspora. Biletele acelea de avion, cumpărate cu singurul gând de a-mi salva copilul, au fost cea mai grea decizie din viața mea. Nu m-am simțit trădătoare atunci când am plecat, ci m-am simțit responsabilă pentru viața lui”, a scris Ramona Strugariu, pe Facebook.

Cătălin Drulă: „A primit zeci de mii de semnături de susținere de la PNL”

La rândul său, Cătălin Drulă a lansat acuzații grave la adresa lui Dacian Cioloș. Într-o text publicat miercuri pe pagina sa de Facebook, fostul președinte al USR a susținut că REPER a primit câteva zeci de mii de semnături de susținere de la PNL pentru a participa la alegerile europarlamentare.

„Atacul Reper la adresa Elenei Lasconi este bazat pe o afirmație evident răstălmăcită. M-aș fi așteptat la mai multă decență. Eu respect opțiunea celor 300.000 de români care au votat Reper în 9 iunie. Dar mă întreb, dacă ar fi știut că Reper a primit zeci de mii de semnături de susținere de la PNL pentru a putea candida, ar mai fi votat la fel? Oare s-ar simți înșelați dacă ar ști că și pentru alegerile de acum, semnăturile de susținere sunt promise tot de la PNL (Reper neavând capacitatea de a le strânge)? Și că același PNL va oferi (din nou) susținere mediatică Reper, totul doar pentru a rupe cât mai multe voturi de la USR? Este evident că singura șansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă 5 ani este susținerea Elenei Lasconi și a USR-ului. Orice fragmentare a votului reformist face doar jocurile lor. Nu vă lăsați amăgiți”, a transmis Cătălin Drulă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW