Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi, după ce rușii au violat din nou spațiul aerian al României: „Principala preocupare menținută pe agenda publică de Ciucă și Ciolacu este salvarea carierei lui Iohannis”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2024

Candidata USR la președinția României, Elena Lasconi, i-a criticat pe cei doi lideri ai coaliției de guvernare PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, după ce o nouă dronă militară rusească a pătruns în spațiul aerian al României.

Lasconi susține că partidele aflate la putere ar trebui să țină cont de solicitarea șefului Statului Major al Armatei, generalul Gheorghiță Vlad, pentru modificarea legislației astfel încât militarii să poată doborî dronele intrate în spațiul aerian al României.

„PSD și PNL au susținut mereu că s-au aliat în numele stabilității, că avem un război la granițele țării. Dar nu au făcut nimic, ne-au lăsat în continuare vulnerabili. Nu au catadicsit să schimbe legislația ca să putem doborî dronele care intră pe teritoriul țării noastre. În schimb, în timp ce dronele rusești zboară deasupra României, principala preocupare menținută pe agenda publică de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu este salvarea carierei lui Iohannis. Un loc călduț pentru un om încă patru ani la Senat este mai important decât siguranța națională. Noaptea trecută, oamenii din Tulcea s-au trezit iar speriați și au sunat la 112 să înțeleagă ce se întâmplă. Se pare ca dronele rusești au intrat iar în spațiul aerian al României. În primăvară, șeful Armatei Române, generalul Gheorghiță, cerea adaptarea legislației românești la vremurile pe care le trăim. Majoritatea PSD-PNL i-a răspuns cu tăcere. Nici până astăzi nu avem propunerile de modificare a legii pentru ca Armata Română să poată doborî dronele rusești. În schimb, pentru a da o lege de care să beneficieze un singur om – pentru scaunul de senator al lui Iohannis – au întors tot programul Parlamentului pe dos. Care sunt prioritățile PSD-PNL? Românii sau confortul lui Iohannis?”, a transmis Elena Lasconi, într-o postare pe Facebook.

Rușii au încălcat din nou spațiul aerian al României

Armata rusă a atacat din nou, noaptea trecută, infrastructură portuară din Ucraina, în apropierea frontierei fluviale cu România, pe braţul Chilia al Dunării. Potrivit Ministerului Apărării, mai multe grupuri de drone au fost reperate în apropierea României, iar una dintre ele chiar a pătruns pentru câteva minute în spațiul aerian al țării noastre.

Patru aeronave – două F-16 ale Forţelor Aeriene Române și două F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole – au fost trimise să monitorizeze situaţia.

„Pentru monitorizarea situaţiei, două aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Române au decolat de pe Baza 86 Aeriană Borcea începând cu ora 1.52 şi, ulterior, începând cu ora 3.22, încă două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Spaniole din serviciul de luptă Poliţie Aeriană Extinsă, de pe Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Toate cele patru aeronave de luptă au aterizat pe bazele aeriene în jurul orei 4.00. Pe parcursul acestui interval orar, sistemul de supraveghere radar al României a indicat posibilitatea ca una dintre dronele implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene să fi intersectat, în jurul orei 03.00, pentru o perioadă foarte scurtă, de sub trei minute, spaţiul aerian naţional, în zona de frontieră cu Ucraina”, a transmis MApN.

Ministerul Apărării nu are informații până în prezent că vreo dronă s-ar fi prăbușit pe teritoriul României, dar militarii urmează să facă verificări în acest sens.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW