Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Zeci de srilankezi, aduși la București cu promisiunea că vor fi repatriați, au aflat că nu există nicio cursă către țara lor / Ministrul Muncii: Vor fi cazați în București până aflăm toate informațiile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , , ,

Un număr de 36 de muncitori din Sri Lanka, care au lucrat la o fabrică de confecţii din Botoşani şi care s-au aflat în carantină instituţionalizată, au fost îmbarcați duminică în două autocare cu direcția Otopeni, sub promisiunea că vor fi repatriați. La aeroport au aflat că niciun avion nu îi așteaptă, iar repatrierea nu se poate face.

Ajunsă la fața locului, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că srilankezi vor fi cazați în București până la clarificarea situației.

„Până avem toate informațiile, când s-a terminat contractul dânșilor, în ce condiții se vor repatria, cine plătește pentru repatriere, vor fi cazați aici, în București”, a spus ministrul Muncii pentru Libertatea.

Ministrul Muncii a mai declarat pentru Libertatea că va verifica dacă angajatorul ar fi trebuit să le asigure plecarea, adică plata biletelor celor 36 de srilankezi.

Muncitorii din Sri Lanka au intrat în carantină în Botoșani la scurt timp după ce aceştia au fost concediaţi de la fabrica de confecţii, dar şi după ce unul dintre ei a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.

Sursa foto: Libertatea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW