Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dumitru Buzatu, fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui, rămâne în arest preventiv

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 29 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Judecătorii de la Curtea de Apel Iași au decis ca Dumitru Buzatu să rămână în arestul preventiv pentru următoarele 30 de zile. Decizia instanței este definitivă.  De asemenea, expertul contractat de Consiliul Județean(CJ) Vaslui, Radu Judele, rămâne în arest preventiv, însă doar pentru luare de mită.

Reamintim, Dumitru Buzatu, președinte al CJ Vaslui, a fost reţinut sâmbătă dimineaţă, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant. La momentul perchezițiilor, a declarat că banii sunt „din economiile sale”.

Care sunt acuzațiile DNA

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru (…) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor). În context (…), la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, spun procurorii anticorupție.

Citește și:  VIDEO Imagini cu momentul în care Dumitru Buzatu ia geanta cu bani

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii