Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Ordinul prin care satul Gornet a fost carantinat, atacat în instanță / Primăria cere ca DSU să plătească „daune morale” de 500 000 de euro

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 iulie 2020 Etichete: , ,

Autoritățile din Gornet îi cer lui Raed Arafat să evalueze situația cazurilor de coronavirus din sat. Solicitarea vine după ce CJSU Prahova a votat, miercuri, carantinarea satului în care au fost depistate 15 persoane cu Covid-19. Șeful DSU a emis ulterior un ordin în acest sens.

Conform avocatului Primăriei Gornet, Bogdan Dumitru,  autoritățile au atacat în instanță ordinul șefului DSU prin care s-a dispus carantinarea satului. Acţiunea a fost trimisă Curţii de Apel Bucureşti.

De asemenea, autoritățile locale cer ca DSU să plătească către Gornet suma de 500 000 de euro, daune morale pentru cetățeni.

Un număr de 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă după ce localitatea a fost carantinată. De asemenea,  locuitorii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”, conform avocatului.

sursa foto: Poliţia Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *