Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Drumul Expres Craiova-Pitești: Umbrărescu, devansat de o firmă din Turcia la licitația pentru tronsonul 1

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 iunie 2023

Asocierea dintre Ozaltin Insaat Ticaret și Strade Bauunternehmung a fost declarată luni, 26 iunie, de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere câștigătoarea licitației pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Durata pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat este de 1 an și 6 luni.

Pentru cei 17,7 km, Asocierea și-a asumat că va finaliza lucrările în 18 luni la o valoare de 439,29 milioane de lei fără TVA. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații (în termenul legal de 10 zile). La licitație a mai participat doar UMB Tehnostrade. Rămâne de văzut dacă grupul patronat de Dorinel Umbrărescu, cel mai puternic constructor de autostrăzi din România, se va împăca cu rezultatul procedurii de atribuire sau va declanșa lupta în instanță pentru a-și adjudeca și acest contract.

După cum Main News a scris aici, conducerea CNAIR a reziliat pe 21 decembrie toate contractele încheiate cu firma Tirrena Scavi, inclusiv cel pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, aflat într-un stadiu de aproximativ 57%. Decizia a fost luată din cauza mobilizării extrem de slabe și a incapacității financiare a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează.

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121 km și este împărțit în patru tronsoane. Primul tronson, Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, ar trebui să fie gata anul viitor, dacă CNAIR reușește să atribuie în acest an contractul pentru continuarea lucrărilor. Tronsonul 2, în lungime de aproape 40 kilometri, a fost deschis anul trecut, în vreme ce Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, unde lucrează UMB, avansul lucrărilor a ajuns la 62%, există șanse foarte bune de inaugurare în 2023. Cel mai întârziat este Tronsonul 4, aflat într-un stadiu de circa 15,5%, pe care UMB a început lucrările anul trecut. Termenul de finalizare este în cursul anului 2024.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW