Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Restricțiile de circulație în Germania urmează să fie prelungite până cel puțin la trei mai

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Germania va prelungi restricțiile de deplasare pe care le-a adoptat în luna martie în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Potrivit Reuters, măsurile vor fi prelungite până cel puțin data de trei mai.

Guvernul Angelei Merkel a anunțat o posibilă relaxare a măsurilor cu privire la comerțul cu amănuntul, începând de pe 20 aprilie, potrivit unor oficiali care au participat la o reuniune între cancelarul german și conducătorii landurilor.

Angela Merkel participă miercuri la o şedinţă de Guvern prin videoconferinţă, după care discută cu conducătorii celor 16 landuri germane despre o eventuală relaxare a măsurilor de izolare.

Printre subiectele de discuție se numără deschiderea școlilor, magazinelor și a fabricilor, obligativitatea portului măștii de protecție în spațiile publice și o posibilă aplicație care ar putea ajuta la urmărirea cazurilor de Covid-19.

Solicitarea Comisiei Europene

Comisia Europeană le solicită statelor membre să se coordoneze în contextul în care încep să relaxeze măsurile de izolare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, susținând că un eșec în realizarea acestui lucru al putea duce la noi intensificări ale propagării pandemiei.

Mai multe state din UE au anunțat că vor relaxa restricțiile impuse pentru a combate pandemia de coronavirus, în special pentru că apar din ce în ce mai multe probleme în ceea ce privește economia grav afectată.

Aripa executivă a UE, care nu are puterea de a dicta măsuri de sănătate celor 27 de state membre, solicită o abordare comună, pentru că țările au acționat independent una de alta în combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acum se procedează la fel în ceea ce privește ieșirea din izolare.

„A venit timpul să dezvoltăm o strategie de ieşire a UE bine coordonată”, precizează CE într-un draft de recomandări, care urmează să fie prezentat miercuri, potrivit agenției EFE, citată de Hotnews.ro.

„Strategia de ieşire ar trebui coordonată între statele membre, pentru a evita efectele negative de contagiere”, adaugă executivul comunitar.

„Nu îi vom spune unui stat membru anume că acum este momentul potrivit pentru relaxarea restricţiilor. Ceea ce vom recomanda sunt o serie de criterii şi condiţii care ar trebui aplicate atunci când se evaluează ori se decide că relaxarea măsurilor are sens”, a explicat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt principal al Comisiei Europene, Eric Mamer, precizând că se va recomanda statelor UE să ţină cont în relaxarea restricţiilor de situaţia din celelalte state membre, mai ales din cele vecine lor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW