Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


Ce se întâmplă cu primul tronson al Drumul Expres Craiova-Pitești? 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 februarie 2023 Etichete:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va lansa o licitație pentru Tronsonul 1 Craiova – Robănești al Drumului Expres Craiova-Pitești, după finalizarea expertizei tehnice care urmează să stabilească lucrările rămase de executat, a declarat marți, 28 februarie, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru Mainnews.ro.

Conducerea Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat pe 21 decembrie toate contractele încheiate cu firma Tirrena Scavi, inclusiv cel pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, aflat într-un stadiu de aproximativ 57%. Decizia a fost luată din cauza mobilizării extrem de slabe și incapacității financiare a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează.

O nouă licitație la orizont

CNAIR pregătește acum terenul pentru găsirea unui nou constructor. Potrivit purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, expertiza tehnica prin care vor fi stabilite cu exactitate lucrările rămase de executat ar trebui finalizată în circa două săptămâni, urmând ca apoi pe baza acesteia să se realizeze caietul de sarcini pentru licitație.

„Expertiza pentru lucrările rămase de executat este în desfășurare. În aproximativ două săptămâni ar trebui finalizată. Depinde însă și de condițiile meteorologice. După ce se finalizează expertiza vom avea inventarul problemelor, vom stabili documentația pentru noul contract, care va fi lansat la licitație”, a precizat Alin Șerbănescu.

Responsabilii din CNAIR trag nădejde că procedura de achiziție nu se va prelungi foarte mult, ceea ce nu este evident, având în vedere istoricul companiei.

„Anul acesta vrem să avem contractul semnat. Avantajul este că se va scoate la licitație doar execuția lucrărilor, nu și proiectarea. Dacă nu vor exista contestații, constructorul se va putea apuca anul acesta de primele lucrări”, a declarat Alin Șerbănescu.

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121 km și este împărțit în patru tronsoane. Primul tronson, Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, ar trebui să fie gata anul viitor, dacă CNAIR reușește să atribuie în acest an contractul pentru continuarea lucrărilor. Tronsonul 2, în lungime de aproape 40 kilometri, a fost deschis anul trecut, în vreme ce Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, unde lucrează UMB, avansul lucrărilor a ajuns la 62%, există șanse foarte bune de inaugurare în 2023. Cel mai întârziat este Tronsonul 4, aflat într-un stadiu de circa 11%, pe care UMB a început lucrările anul trecut. Termenul de finalizare este în cursul anului 2024.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW