Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Drumul Expres Craiova – Pitești: Compania de drumuri a emis autorizația de construire pentru tronsonul 4

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 10 august 2022

Ministerul Transporturilor a emis miercuri, 10 august, autorizația de construire pentru 27,2 km din cei 31,88 km ai tronsonului 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești. Contactat de Mainnews.ro, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a precizat că Ordinul pentru începerea lucrărilor urmează să fie emis în circa o lună, după aprobarea proiectului tehnic, constructorul având posibilitatea până atunci să continue lucrările de decopertare, producție de grinzi și la drumurile tehnologice. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat pe 17 august 2021 cu firma românească UMB Tehnostrade contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Valoarea înțelegerii este de 617 milioane de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene și bugetul de stat.

Lucrările ar trebui să fie finalizate în cursul anului 2024. Termenul de proiectare este de 1 an iar cel de execuție este de 2 ani.

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121,115 km și este împărțit în patru tronsoane.

În prezent, pe tronsonul 1 Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, italienii de la Tirrena Scavi au înregistrat un avans al lucrărilor de 51%. Nu va fi gata în acest an, existând șanse mari de reziliere.

Tronsonul 2, în lungime de aproape 40 kilometri, a fost deschis în acest an.

Pe tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, unde lucrează UMB, avansul lucrărilor a trecut de 30%. Termenul de finalizare este în cursul anului 2023.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *