Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Anca Dragu: PNL să decidă dacă vrea guvernare alături de PSD sau USR PLUS / Florin Cîțu: USR preferă să stea cu PSD și AUR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2021

Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat luni, 27 septembrie, că, după Congresul Partidului Național Liberal (PNL), liberalii trebuie să decidă dacă vor să refacă alianța de la guvernare cu USR PLUS sau dacă se pregătesc să guverneze alături de Partidul Social Democrat (PSD).

În acest moment, decizia e la PNL, ei trebuie să decidă cum văd guvernarea: dacă vor să funcţioneze alături de PSD sau alături de USR PLUS”, a declarat Anca Dragu, luni, la Parlament, citată de Agerpres.

Anca Dragu a precizat că USR PLUS își menține poziția, aceea că partidul nu poate continua în coaliție atât timp cât Florin Cîțu este propunerea PNL pentru funcția de prim-ministru.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu acuză USR PLUS că, dacă va refuza să participe la negocieri cu PNL, acest lucru ar însemna că preferă să fie alături de PSD și AUR în opoziție.

Plecarea din funcţie a mea, înseamnă schimbarea programlui de guvernare. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare. Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile. Am încredere că la USR, până la urmă, va câştiga raţiunea şi vor înţelege că lângă PSD şi AUR nu au ce câştiga”, a declarat luni Florin Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Rareș Bogdan: Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *