Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Rareș Bogdan: Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2021

Rareș Bogdan a declarat luni, 27 septembrie, că Partidul Național Liberal (PNL) „întinde o mână” către USR PLUS, chemându-i la negocierile pentru refacerea coaliției de la guvernare după Congresul din 2 octombrie. 

Întindem o mână, fără să exagerăm, către colegii din USR PLUS, dar n-o să venim acum zi de zi să le solicităm asta, pentru că înţelegem că sunt într-o retorică internă de campanie, vom discuta cu domniile lor după data de duminică, atunci când se încheie votul şi la USR PLUS, cu noul preşedinte ales, fie că e domnul Barna, fie că e domnul Cioloş, dar şi cu întreaga echipă de acolo şi prima noastră opţiune a rămas, rămâne şi va rămâne indiscutabil refacerea coaliţiei cu USR PLUS, pentru a continua ceea ce am început şi din păcate s-a gripat puţin în ultima perioadă”, a declarat Rareș Bogdan, luni, citat de News.ro.

Prim-vicepreședintele PNL consideră că, după ce Florin Cîțu a obținut șefia partidului, liberalii nu mai au niciun motiv să-și retragă sprijinul politic față de premier, iar cei de la USR PLUS vor fi obligați să se așeze la masa negocierilor.

Noi nu vom face vreo alianţă cu PSD, lucrurile să fie extrem de clare”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Europarlamentarul a mai precizat că PNL nu se va așeza la masa negocierilor cu PSD și AUR pentru a obține sprijin în Parlament pentru reconfirmarea Guvernului, deși Florin Cîțu a anunțat duminică acest lucru.

Nu discutăm deloc, nu vrem nici un fel de colaborare, respingem după model germanic (…), respingem categoric orice fel de aliere, chiar şi într-un scop politicianist, mărunt, de tip moţiune de cenzură sau trecerea unei legi, cu cei de la AUR”, a spus Rareș Bogdan.

CITEȘTE ȘI: Revine USR PLUS la guvernare după consolidarea lui Cîțu în funcția de premier? Scenariile rămase pe masă după alegerile din PNL

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com