Sunday, July 14, 2024
Jurnalism corect


Dragnea vs ANP | Fostul șef PSD câștigă o bătălie în războiul cu Administrația Penitenciarelor. Miza: dreptul la muncă și obținerea de zile considerate executate

By Robert Madaianu , in Fara categorie , at 11 decembrie 2020 Etichete: ,

Liviu Dragnea câștigă, la Curtea de Apel București, într-un proces în care cere suspendarea unor prevederi dintr-o decizie a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), miza fiind legată de dreptul lui la muncă în spatele gratiilor, activitate care îi permite obținerea de zile considerate executate.

Mai precis, în toamnă, fostul șef al social-democraților a câștigat un alt proces, în care a contestat ridicarea dreptului la muncă, sancțiune primită ca urmare a acordării unui interviu postului Realitatea PLUS.

CITEȘTE MAI MULTE: Dragnea câștigă procesul pentru munca la atelier / Instanța: I-a fost îngrădit dreptul la muncă

Avocata lui Liviu Dragnea a declarat, pentru Main News, că fostul șef PSD nu s-a putut întoarce la muncă nici după această decizie, motiv pentru care a fost demarat un nou proces.

Am câștigat pe 15 septembrie în instanță, fiind constatat că i s-a îngrădit dreptul la muncă. Văzând că nu pun în aplicare o hotărâre a instanței, am atacat în contencios administrativ aceste instrucțiuni. Este un act infraparlamentar, adică nu este dictat ca lege. El este dat în temeiul regulamentului, regulamentul fiind în temeiul legii. Acest act infraparlamentar adaugă flagrant la lege pentru că în lege nu există noțiunea de retragere de la muncă și nici cea de suspendare sine die, ori că nu-l mai lași pe om să lucreze sine die”, a declarat Flavia Teodosiu.

CITEȘTE ȘI: Clotilde Armand publică documente cu numele Flaviei Teodosiu în războiul gunoaielor / Cum răspunde avocata lui Liviu Dragnea

Victorie de etapă pentru Dragnea

Curtea de Apel București i-a dat câștig de cauză fostului șef PSD în ceea ce privește suspendarea a două prevederi din decizia ANP, până la momentul în care va fi dată o decizie cu privire la anularea lor.

Admite actiunea in parte. (…) Suspenda executarea: -art.17, alin.4 din Decizia ANP nr.500165/2017, in masura in care retragerea de la munca este determinata de aplicarea sanctiunii disciplinare prevazute de art.101, alin.1, lit.d din Legea nr.254/2013. -art.24, lit.c din Decizia ANP nr.500165/2017, in masura in care interdictia de folosire la activităţi cu caracter gospodăresc este determinata de aplicarea sanctiunii disciplinare prevazute de art.101, alin.1, lit.d din Legea nr.254/2013. până la pronunţarea instanţei de fond asupra actiunii in anulare. Respinge in rest actiunea”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Decizia poate fi atacată cu recurs în 5 zile.

Decizia instanței înseamnă că domnul Dragnea va avea dreptul de a munci. Am și notificat penitenciarul. În mod normal ar trebui să fie scos la muncă începând de azi”, a adăugat avocata Teodosiu.

Urmează, totodată, să fie fixat un termen în procesul care vizează anularea celor două prevederi.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea, în instanță, după ce i-a fost ridicat dreptul la muncă: La conversație a luat parte și Irina Tănase, îmbrăcată în pijamale / Sunt inginer auto și asta e meseria mea

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • Wow, awesome blog layout! How lengthy have you been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The overall look
    of your website is magnificent, as neatly as the content!
    You can see similar here sklep online

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW