Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Dragnea câștigă procesul pentru munca la atelier / Instanța: I-a fost îngrădit dreptul la muncă

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 15 septembrie 2020 Etichete: ,

Liviu Dragnea a câștigat procesul pentru munca în atelier. Instanța constată că i-a fost încălcat dreptul la muncă, deși admite că fostul lider PSD a greșit când a acordat un interviu pentru un post de televiziune.

Liviu Dragnea a fost audiat, marți, la Judecătoria Sectorului 5. Fostul șef PSD a deschis două procese împotriva unei sancțiuni pe care a primit-o la Penitenciarul Rahova, acolo unde își exercită pedeapsa primită în dosarul angajărilor fictive.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea se judecă cu penitenciarul și cere să fie lăsat să muncească | Fostul șef PSD, sancționat după un interviu

Lui Liviu Dragnea i-a fost îngrădit dreptul la muncă

Judecătoria Sectorului 5 a constatat că, deși Liviu Dragnea a săvârșit o abatere disciplinară atunci când a dat interviul, acestuia nu trebuie să îi fie îngrădit dreptul la muncă.

În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite contestația formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU împotriva Încheierii nr. 684/19.08.2020 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. 

Desființează încheierea atacată și rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă”, se arată în comunicatul emis de judecători.

Astfel, Liviu Dragnea va putea munci, din nou, în atelier. Perioada pe care fostul președinte PSD o petrece muncind aduce după sine posibilitatea acestuia de a ieși mai repede din închisoare.

Interdicția dată de Penitenciarul Rahova, încă în vigoare

Interdicția privind achiziția bunurilor de la magazinul Penitenciarului Rahova a rămas în vigoare. Liviu Dragnea nu are voie să cumpere bunuri din magazinul Penitenciarului, deoarece acesta se află pe lista celor ce au săvârșit abateri disciplinare.

Menține sancțiunea disciplinară aplicată intimatului, astfel cum a fost redusă prin încheierea nr. 591/17.07.2020 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova”, conform comunicatului Judecătoriei Sectorului 5.

Argumentele fostului lider PSD

În timpul audierilor, Liviu Dragnea susținea că a fost implicat într-o conversație privată, aducând ca argument că la aceasta a luat parte și partenera sa de viață, Irina Tănase, îmbrăcată într-o ținută lejeră.

„Am citit articolul din legea pe care s-a fundamentat instituirea sancțiunii disciplinare și anume că aș fi comunicat cu exteriorul în alte condiții decât cele legale, însa, referitor la acest aspect declar că am avut o conversație online cu altă persoană prin mijloacele tehnice puse la dispoziție de către penitenciar că oricărei alte persoane și nu am folosit în alte scopuri bunurile instituției. Scopul pentru care am folosit acest sistem online a fost exact conversație online cu o persoana trecută pe lista de pers aprobată. Nu pot să înțeleg cum sa fiu sancționat pentru că am o conversație online și ajungem în aceasta situație absurdă. Aș vrea să mai spun că în această conversație am fost trei persoane. Doamna Alexandrescu (n.r. – Anca Alexandrescu), eu și partenera mea de viață, Irina Tănase. Și ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viață era acasă îmbrăcată în pijamale și Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio țară, în niciun trust de presă nu se fac interviuri în maniera asta. Bănuiesc ca oricine se mai uită la televiziunile de știri și vede că interviurile se realizează în alte condiții, cu o anumita tematică”, a precizat Liviu Dragnea.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea, în instanță după ce i-a fost ridicat dreptul la muncă: La conversație a luat parte și Irina Tănase, îmbrăcată în pijamale / Sunt inginer auto și asta e meseria mea

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW