Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Două trenuri de marfă s-au ciocnit în stația Fetești. Circulația pe Magistrala 800 București – Constanța este grav afectată

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 29 iulie 2021

Un accident feroviar s-a produs noaptea trecută în triajul stației Fetești, după ce un tren de marfă care era garat, a fost tamponat de un al doilea tren privat de marfă, care nu a respectat semnalul de oprire. Circulația feroviară pe Magistrala 800 București – Constanța a fost grav afectată iar unele trenuri au fost deviate prin Țăndărei. 

Mecanicul consumase alcool

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, care a provocat accidentul feroviar a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la Spitalul Municipal Fetești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Potrivit ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, mecanicul ar fi adormit cu puțin timp înainte de producerea accidentului iar sistemul de siguranță nu a funcționat.

Circulația feroviară spre litoral, grav afectată

Din cauza accidentului, soldat fără victime, traficul feroviar a fost blocat noaptea trecută pe raza stației Fetești. Între timp, trenurile de călători spre și dinspre Litoral și-au reluat circulația pe ruta directă București – Constanța și retur, traficul desfășurându-se cu tracțiune electrică până în stația Ovidiu, stație din care garniturile sunt tractate cu o locomotivă diesel până în stația Bărăganu, de unde își continuă călătoria, în condiții normale de trafic, cu locomotivele electrice.

Este al treilea incident care se petrece în zona Fetești în ultima lună, după ce alte două trenuri de marfă au deraiat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *