Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cine este șeful CFR susținut de USR PLUS și contestat de liberalii din tabăra lui Florin Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 iulie 2021

Ovidiu Vizante, intrat în atenția publică după ce un tren în care se aflau 30 de copii ce se întorceau dintr-o tabără a staționat timp de 10 ore într-un câmp din apropierea Capitalei, a fost numit în funcția de director CFR Călători de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe 15 aprilie. Potrivit informațiilor din presă, Vizante ar fi un apropiat al primarului USR PLUS din Brașov, Allen Coliban.

Ovidiu Vizante a avut o reacție controversată, joi, 29 iulie, la adresa călătorilor blocați în tren, când șeful CFR le-a spus jurnaliștilor că pasagerii vor primi apă în momentul în care vor ajunge la București, recunoscând, practic, că nu a fost luată nicio măsură pentru confortul acestora.

Premierul Florin Cîțu a profitat de gafa șefului CFR Călători, iar, printr-o postare pe Facebook, i-a transmis indirect ministrului Transporturilor că Vizante ar fi trebuit demis din funcție, într-un exercițiu de imagine ce-i consolidează poziția de putere față de partenerii de guvernare de la USR PLUS.

Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”, a scris premierul pe Facebook.

Reacția din tabăra USR PLUS nu a întârziat să apară, iar deputatul Cristina Prună a făcut aluzie la ritmul slab al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, coordonată de Guvern și, implicit, de prim-ministru.

Dacă coordonatorul campaniei de vaccinare lucrează la Guvern, ce se întâmplă oare?”, este răspunsul Cristinei Prună, postat pe Facebook.

Întrebat, vineri, 30 iulie, dacă îl va demite pe directorul de la CFR Călători, ministrul Transporturilor a afirmat că „actul de management se judecă așezat, la rece, nu după o greșeală de moment”, adăugând că subiectul s-a încheiat în momentul în care Ovidiu Vizante și-a cerut scuze public pentru declarațiile nefericite.

Există o evaluare a mandatului dumnealui. Dumnealui are un mandat, conform legii, de patru plus două luni. Aşa sunt mandatele cu o evaluare interimară la patru luni şi una finală la şase luni. Acest termen de patru luni se împlineşte pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă aşa cum facem pentru toţi managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor şi vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a adăugat Cătălin Drulă, citat de News.ro.

Ulterior, Dan Barna, vicepremier și co-președinte al USR PLUS, i-a luat apărarea directorului CFR Călători, afirmând că evaluările persoanelor din funcții publice se fac în funcție de activități, nu în funcție de declarații.

De trei luni de zile acest om a început să facă schimbări semnificative la CFR Călători şi sunt convins că  se va întâmpla acest lucru în perioada următoare, să avem un sistem de reacţie la criză”, a precizat vicepremierul Dan Barna.

 Filmul evenimentelor

Un accident feroviar petrecut miercuri seară, 28 iulie, în triajul stației Fetești, a afectat circulația pe Magistrala 800 București – Constanța, iar un tren de pe ruta Mangalia – București – Craiova – Arad, în care se aflau și 30 de copii ce se întorceau dintr-o tabără, a fost nevoit să staționeze timp de aproximativ 10 ore pe un câmp în apropiere de Fundulea.

CITEȘTE ȘI: Cine este Tim Rail Cargo, firma care a provocat accidentul feroviar din stația Fetești

Reprezentanții CFR Călători au transmis că trenul ar fi staționat din cauza lipsei tensiunii în linia de contact și au precizat că a ajuns în Gara de Nord joi dimineață, la ora 8:34, după 571 de minute de întârzieri.

Contactat în aceeași zi de jurnaliști, Ovidiu Vizate, directorul CFR Călători, a avut o reacție controversată la adresa călătorilor blocați în tren, afirmând, printre altele, că vor primi apă în momentul în care vor ajunge în București.

„Jurnalist: Dumneavoastră sunteți director CFR Călători și oamenii aceia erau blocați. Nu s-a găsit o variantă? Au stat 30 de copii 8 ore, abandonați în câmp. 

Ovidiu Vizante, director CFR: Cred că e impropriu să spuneți abandonați când toți directorii CFR Călători au încercat să găsească o soluție. Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren.

Jurnalist: Pai nu trebuie să găsesc eu, dumneavoastră sunteți în funcție!

Ovidiu Vizante, director CFR: Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?

Jurnalist: Deci nu se putea face nimic pentru acei oameni? Au primit apă măcar?

Ovidiu Vizante, director CFR: Vor primi când ajung la București!”, este un fragment din discuția purtată de Ovidiu Vizante cu jurnalistul  Antena 3.

Ulterior, directorul CFR Ovidiu Vizante a revenit asupra declarațiilor, motivând că ar fi fost date într-un moment de „lipsă de concentrare pe fondul oboselii acumulate după o noapte petrecută la serviciu”.

Cine este Ovidiu Vizante

Șeful CFR Călători este absolvent al unui master în transport și logistică la Universitatea Politehnică București, iar specialitățile sale sunt managementul operațiunilor, al bugetelor și dezvoltarea de procese pentru creșterea vânzărilor.

A lucrat în domeniul feroviar în companii private, precum filiala din România a companiei austriece Rail Cargo, dar și în sistemul public, activând ca manager de trafic la regionala Brașov a CFR S.A.

Vizante a avut, în anul 2020, un venit anual de aproximativ 100.000 de euro, anume în jur de 8.000 de euro lunar, în calitate de manager al Rail Cargo România și, part time, de la Rotarex SRL, potrivit declarației de avere postată pe site-ul cfrcălători.

Are un cont deschis la ING Bank, din anul 2018, în care soldul la zi este de 250.000 de lei, aproximativ 50.000 de euro, și deține, alături de soția sa, un autoturism Ford, fabricat în 2012, un teren de 1.378 mp, 2 apartamente și o casă de locuit.

Sursă foto: Hotnews

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW