Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dosarul de corupție de la Aeroportul Otopeni. Interceptări ale DNA: Dacă vrea să dispară un om, dispare

By Redactia , in Fara categorie , at 3 aprilie 2023

Ies la iveală detalii spectaculoase după ce procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins la Aeroportul Otopeni. Ancheta vizează contractele de închiriere a spațiilor comerciale din aeroport, iar în acest dosar au fost deja reținuți Alexandru Ivan – fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) -, omul de afaceri Cristian Bălan și doi acționari la firma care a închiriat spațiile.

Potrivit surselor Gândul, omul de afaceri Cristian Bălan – ”apropiat” al lui Alexandru Ivan, fost director CNAB, ”având o relație naș-fin” – se ”laudă” și  cu o relație extrem de apropiată cu Ambasada Rusiei, cultivată prin intermediul lui Alexandr Loginov, fost atașat militar – ”acoperire” utilizată constant de către Direcția Principală de Informații a Rusiei, GRU.

În luna august a anului 2022, procurorii DNA au interceptat o discuție purtată între Hardan Saadeh – director general SC DNATA CATERING SRL – și Radu-Laurențiu Tănăsescu, directorul SC MILLENIUM PRO DESIGN, asociat al unui alt om de afaceri prezent în acest mega-dosar DNA, etichetat drept ”Regele Duty-Free-urilor”. Acesta din urmă l-a descris pe omul de afaceri Cristian Bălan – alături de care își petrecuse vacanța la Mykonos, drept o persoană ”influentă și periculoasă”, fost lucrător al unui serviciu de informații.

Citește extrase din interceptările efectuate de procurorii DNA pe Gândul.ro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW