Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Protest al angajaților HoReCa, în Piața Victoriei / Sunt așteptate peste 2.500 de persoane

By Matthew Garvey , in Fara categorie , at 7 octombrie 2020 Etichete: , ,

Peste 2.500 de persoane sunt așteptate, miercuri seară, la un protest al angajaților din industria HoReCa în Piața Victoriei, după ce restaurantele din Capitală au fost închise din nou, potrivit Agerpres.

Ninel Dănilă, patronul unui restaurant din București și unul dintre inițiatorii acțiunii, a declarat că reprezentanții industriei HoReCa sunt îngrijorați de noile măsuri de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, privind suspendarea activității restaurantelor.

Nu există niciun orizont în treaba asta pentru că, dacă se întâmplă ca numărul de cazuri să crească, vă daţi seama că nu se va mai deschide nimic în perioada următoare. Şi noi vrem să ştim care este ajutorul clar din partea Guvernului pentru noi. Nu stăm cu mâna întinsă, nu vrem să stăm cu mâna întinsă. Eu, personal, niciodată nu am stat, muncesc de 25 de ani în domeniul acesta, dar nu mai îmi permit să stau acasă şi nu mai am soluţii”, a afirmat Ninel Dănilă.

Acesta a precizat că se așteaptă ca un număr de 2.500 de angajați să fie prezenți la protestul pașnic din Piața Victoriei.

Noi suntem surprinşi de numărul acesta. Noi o să mergem, o să păstrăm distanţarea. Dacă vedem că cineva depăşeşte vreo limită a bunului simţ vom interveni. Nu ne permitem să ne arate lumea cu degetul. Vrem să fie un protest paşnic din care să se vadă că suntem şi noi o forţă, să se vadă că suntem o cantitate care nu este neglijabilă şi atâta tot. Dar nu ştiu câţi oameni ar trebui fie la un protest. Sper să nu avem incidente; nu este cazul, pentru că nu mergem acolo să ne certăm cu nimeni. Suntem apolitici. Nu ne interesează PSD, PNL, cine conduce. Ne interesează să avem un răspuns la toate lucrurile acestea….Eu zic că 2.500 de persoane o să fie sigur. Acum, să nu avem o surpriză să vină mai multă lume, pentru că văd o mobilizare masivă”, a precizat unul dintre inițiatorii protestului HoReCa.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW