Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi tineri, arestați preventiv în dosarul de trafic de droguri din liceele din București

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 6 aprilie 2023

Două persoane au fost arestate preventiv și alte două plasate în arest la domiciliu, dintre cele șapte reținute de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la sfârșitul lunii martie, în dosarul „Medusa” privind traficul de droguri în mai multe licee din Capitală.

Totodată, pentru alți doi tineri a fost luată măsura controlului judiciar.

Anchetatorii arată că grupul infracțional organizat în scopul comercializării de droguri de risc și mare risc în rândul tinerilor a fost înființat la începutul anului 2022, de trei dintre inculpați.

„Ulterior, la grupul infracțional organizat au aderat și numiții … zis … ( minor în vârstă de … ani), … zis … sau … , … , cu rolul de a asigura distribuția drogurilor către cumpărători, … zis … sau … ( cu rolul de a furniza droguri către persoanele mai sus menționate), …, cunoscut după apelativele de … sau …, cu rolul de a asigura transportul, distribuția drogurilor și relația dintre unii din membrii grupului.

Grupul infracțional organizat a acționat coordonat de la începutul anului 2022. Rolul
de lider i-a revenit lui … zis …, care deținea asupra numiților … zis … și … zis …, … zis … (minor în vârstă de … ani), … zis… sau … ,… , un ascendent considerabil, astfel cum rezultă din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate și din investigațiile efectuate. Astfel, sus numitul coordona vânzările de droguri către diferiți clienți, controla activitățile celorlalți membri ai grupului și asigura aprovizionarea din diferite surse”, se arată în motivarea judecătorului.

Copii de demnitari, suspectați că au vândut droguri la liceu

Fiul minor al secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Externe (MAE), Traian Hristea, cât și al unui funcționar public de la Direcția Națională Anticorupție (DNA), sunt suspectați de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în același dosar.

Conform surselor Main News, liceele unde s-ar fi distribuit drogurile sunt Colegiul Național I. L. Caragiale, Liceul Teoretic Jean Monnet, Liceul Francez Anna de Noailles, Liceul Teoretic Traian și Liceul Teoretic Bulgar Hristo Botev.

În urma perchezițiilor au fost găsite și ridicate 300 de grame de canabis, 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și comprimate din categoria benzodiazepinelor, 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM și  suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri, se arată într-un comunicat de presă remis de DIICOT.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii