Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Doi bărbați au fost condamnați definitiv la închisoare, după ce au transmis un jaf live pe TikTok

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2024 Etichete:

Doi bărbați din Ploiești au fost condamnați la doi ani de închisoare, după ce au transmis în direct pe TikTok o tentativă de spargere. Oamenii care le urmăreau transmisiunea live în iulie 2023 le-au lansat o provocare inedită: să jefuiască o casă.

Potrivit Fanatik.ro, din materialul de urmărire penală rezultă că în dimineața zilei de 5 iunie 2023, în jurul orei 02:00, cei doi veri au escaladat gardul și au pătruns într-un imobil, prin forțarea unei ferestre. Hoții știau că proprietarul imobilului era plecat în concediu.

Cei doi s-au filmat în timp ce furau diverse scule, o motocoasă și distrugeau două televizoare. În plus, au găsit și câteva sticle cu alcool, pe care le-au deschis.

Un urmăritor al transmisiunii live a alertat poliția.

„În continuarea cercetărilor s-a procedat la vizionarea imaginilor surprinse de către organele de poliție prin intermediul aplicației TiKTok, fiind întocmit procesul-verbal de vizionare a imaginilor video (f.74-76 d.u.p.) potrivit căruia, se observă faptul că utilizatorul– “m(…)mihai91” postează live mai multe clipuri video, în timp ce se filmează în interiorul imobilului cu numărul 9A, de pe strada Pielari, în care comunică către urmăritorii săi că «am spart casa»”, se arată în dosar, conform sursei citate.

Cei doi au fost condamnați la doi ani, respectiv doi ani și trei luni de închisoare, pentru furt calificat și distrugere.

„Gravitatea faptelor și periculozitatea inculpaților este conturată și de atitudinea acestora manifestată pe întreaga perioadă de săvârșirea a infracțiunilor, în acest sens reținându-se că inculpații au transmis timp real imagini din momentul comiterii infracțiunilor pe o rețea de socializare, fiindu-le indiferent faptul că ar putea fi depistați de către organele de urmărire penală”, au motivat judecătorii prahoveni.

Sentința este definitivă.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii