Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, critici pentru Comisia Europeană, după ce Bruxellesul a acordat României cele mai mici despăgubiri pentru fermieri

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 23 martie 2023 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană, joi, 23 martie, de la Bruxelles, după ce Executivul european a stabilit că România primește cele mai mici despăgubiri pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina, dintre cele trei țări beneficiare.

În valoare de 56,3 milioane euro, finanțat din rezerva agricolă, acest sprijin este acordat pentru compensarea fermierilor care au suferit pierderi economice din cauza creșterii importurilor de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina. Polonia va primi 29,5 milioane euro, Bulgaria – 16,75 milioane euro, iar România – 10 milioane de euro.

Iohannis: România a făcut sacrificii imense

„Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene. Comisia European folosește o formulă de calcul, fără să negocieze cu nimeni, și acordă anumite ajutoare. Este posibil ca datele furnizate de minister să nu fi fost gândite profund, dar nu le-am văzut și nu pot să comentez. Este ciudat ca la Comisia Europeană să nu se negocieze nimic, și să se folosească formule.

Comisia Europeană trebuia să țină cont de faptul că noi am făcut sacrificii imense pentru a înlesni transportul de cereale din Ucraina. Nu au făcut-o. Nu știu de ce nu au facut-o, dar vom afla. Este regretabil că asemenea reglementări birocratice pun sub semnul întrebari buna-credință a Comisiei”, a declarat șeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis va participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, la Bruxelles. Detalii aici.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii