Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT Proiectul OUG privind unele dispoziții fiscal-bugetare, pus în dezbatere publică / Neacordarea de vouchere de vacanță și limitarea călătoriilor studenților, principalele măsuri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 februarie 2021

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență ce prevede unele măsuri fiscal-bugetare, printre care se numără neacordarea voucherelor de vacanță, limitarea călătoriilor studenților, dar și amânarea termenului de aplicare a Legii pensiilor. 

Începând cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat. Majorarea și data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se arată în proiectul de OUG ce rămâne în consultare publică pentru 10 zile.

Studenții urmează să beneficieze de un tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transport intern auto, cu metroul, dar și pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, pe tot parcursul anului calendaristic. Cei care urmează să beneficieze de gratuitate pentru categoriile de transport enumerate sunt studenții orfani sau cei proveniți din casele de copii.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, în anul 2021, autorităţile şi instituţiile publice, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii nu acordă vouchere de vacanţă”, se mai arată în proiectul de OUG.

În plus, a fost abrogat articolul prin care a fost instituit sporul de 30% pentru personalul din prefecturi.

Guvernul va adopta în ședința de joi bugetul de stat pentru anul 2021, construit pe un deficit de sub 7,2% și creștere economică de 4,3%, potrivit unor surse MainNews.ro.

După ce va fi adoptat de Guvern, bugetul va ajunge în Parlament pentru a fi dezbătut, deputații și senatorii putând depune amendamente.

Cele mai importante cifre ale construcției bugetare

– Venituri de 174.102 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 318.456 milioane lei credite de angajament și în sumă de 261.451 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349 milioane lei

– Creştere economică de 4,3%

– Deficitul bugetului general consolidat de 7,16% din PIB în acest an, urmat de deficite de 5,84% din PIB în 2022, 4,37% din PIB în 2023 şi 2,89% din PIB în 2024

Proiectul bugetului de stat poate fi consultat aici

Sursă foto: Gândul

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 42664 additional Information to that Topic: mainnews.ro/document-proiectul-oug-privind-unele-dispozitii-fiscal-bugetare-pus-in-dezbatere-publica-neacordarea-de-vouchere-de-vacanta-si-limitarea-calatoriilor-studentilor-principal…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *