Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden a anunțat că blochează importurile de vodcă, diamante industriale şi fructe de mare din Rusia

By news.ro , in Stirile zilei , at 11 martie 2022

Preşedintele american Joe Biden a emis vineri, 11 martie, un ordin executiv prin care blochează importurile de vodcă, diamante industriale şi fructe de mare din Federația Rusă. De asemenea, liderul american a anunțat și interzicerea exporturilor de bunuri de ultimă generaţie către Rusia, transmite CNBC.

Această acţiune va bloca venituri ruseşti de peste 1 miliard de dolari şi va asigura că cetăţenii americani nu contribuie la războiul preşedintelui Vladimir Putin din Ucraina.

Totodată, SUA nu vor mai exporta „articole de lux” către Federația Rusă, între care ceasuri şi haine de ultimă generaţie, bijuterii, băuturi alcoolice de top şi vehicule de lux, „toate acestea fiind importante pentru stilul de viaţă al oligarhilor ruşi mega-bogaţi”, după cum a menționat Casa Albă într-un comunicat.

Noile restricţii pentru exporturi sunt evaluate la aproape 550 de milioane de dolari pe an, a spus Casa Albă. „Nu sunt ultimii paşi pe care îi facem”, a spus Biden într-un discurs susţinut la Casa Albă vineri dimineaţă.

„Putin este agresorul şi Putin trebuie să plătească preţul”, a adăugat el.

Casa Albă a dezvăluit ultimii paşi pentru a pedepsi Moscova pentru invadarea Ucrainei după ce Biden a cerut SUA să revoce statutul comercial al Rusiei de ”naţiunea cea mai favorizată”, deschizând uşa noilor tarife dăunătoare.

Este aşteptat ca Uniunea Europeană şi Grupul celor mai dezvoltate şapte naţiuni ale lumii să adopte măsuri asemănătoare.

Foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *