Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DOCUMENT De ce s-a opus Ministerul de Finanțe majorării schemei de personal a DIICOT

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 9 mai 2021 Etichete: ,

Ministerul de Finanțe explică, într-un document consultat de Main News, că proiectul care vizează majorarea schemei de personal a DIICOT s-a făcut fără completarea notei de fundamentare cu măsurile de compensare a majorării de cheltuială. Este argumentul pentru care instituția a dat aviz negativ proiectului.

„În condițiile în care inițiatorul nu a completat nota de fundamentare cu măsurile de compensare a majorării de cheltuială, rezultă că promovarea proiectului de act normativ nu s-a realizat cu respectarea prevederilor legale (…), cu afectarea directă a deficitului bugetar”, se arată în răspunsul Ministerului de Finanțe, la solicitarea unui parlamentar.  (FOTO 1)

FOTO 1 – Explicațiile Ministerului de Finanțe

Acesta susține că, din răspunsul primit de la Ministerul Justiției rezultă că avizul Ministerului de Finanțe este negativ.

Ce prevede proiectul

Potrivit sursei citate, prin proiectul de act normativ se propunea suplimentarea numărului maxim de posturi prevăzut pentru DIICOT cu 96 de posturi (11 de procuror, 45 de specialist și 40 de personal auxiliar de specialitate, economic și administrativ).

Suplimentarea numărului de posturi, se mai explică în nota de fundamentare, determina un impact suplimentar asupra cheltuielilor de personal ale bugetului de stat 7,3 milioane de lei în 2021, respectiv câte 8,8 milioane lei anual, între 2022 și 2025, cu afectarea deficitului bugetar.

În paralel, Ministerul Justiției anunță înființarea unui serviciu dedicat combaterii traficului de persoane în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

În această nouă structură vor activa procurori a căror pregătire specială va urmări simultan îmbunătățirea cooperării cu victimele traficului de persoane, garantarea drepturilor acestora, precum și destructurarea rapidă a grupurilor infracționale organizate, potrivit ministerului.

Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *