Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


DNA va redeschide dosarul de la Ferma Dacilor. Autoritățile au dat doar avertismente, deși neregulile erau grave SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 decembrie 2023

Direcția Națională Anticorupție (DNA) se pregătește să reia miercuri, 27 decembrie, investigația privind dosarul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova care se referă la problemele legate de autorizația de incendiu la pensiunea Ferma Dacilor, potrivit surselor Main News. Pensiunea nu dispune de autorizație de la ISU.

Conform documentelor din dosar, în 2019, ISUJ Prahova a emis doar avertismente către pensiunea Ferma Dacilor, chiar dacă au fost descoperite probleme serioase. În același an, la pensiune s-a organizat o masă de protocol, oferită de conducerea ISUJ Prahova. Dosarul de corupție fusese anterior închis pe 21 martie 2023, de către Secția Militară a DNA, condusă la acea vreme de Liviu Lascu, numit în funcție de Crin Bologa.

Potrivit informațiilor din dosarul DNA, existau numeroase deficiențe în procesul de acordare a autorizațiilor de incendiu, iar ISUJ Prahova a optat să avertizeze pensiunea în loc să aplice amenzi, așa cum era necesar, cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Complexul turistic Ferma Dacilor, construit în zona Tohani în 2013, unde a avut loc recent un incendiu major, îi aparține lui Cornel Dinicu. Acesta susține că inițial a dorit să creeze o fermă pentru produse bio destinate familiei sale, dar în decursul unui deceniu a dezvoltat zeci de spații de cazare pe cele 40 de hectare de teren achiziționate în timp.

CITEȘTE ȘI: Cine este Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, locul unde au murit arse mai multe persoane. Legături controversate cu lumea interlopă

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW