Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Directorul AJPIS Mureș, eliberat din funcție, după neregulile de la azilul din Bărdești. Centrul de Resurse Juridice anunță un raport detaliat

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială(AJPIS) Mureş, Cristian Viorel Răduţ, a fost eliberat din funcţie, fiind mutat pe un post de execuţie pe durata cercetării administrative, anunţă Prefectura Mureş, în urma anchetei  de la azilul din Bărdeşti. 

Reprezentanții Prefecturii Mureș au pecizat, vineri, 28 iulie, că starea persoanelor de la azilul Bărdești este monitorizată medical. Potrivit sursei citate, 13  persoane au nevoie de asistență medicală, iar 17 au fost relocate în alte centre rezidențiale. Autoritățile din Mureș spun că nu au fost identficați minori în centrul de asistență din Bărdești.

„Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a dispus mobilizarea tuturor instituţiilor direct implicate şi luarea de urgenţă a măsurilor legale ce se impun. La faţa locului au fost identificate 30 de persoane, din care 7 persoane erau ţinute la subsolul clădirii, în condiţii improprii. În urma intervenţiei la centrul vizat, 13 persoane au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar 17 au fost relocate la centre rezidenţiale conforme din judeţul Mureş. Referitor la anumite informaţii vehiculate în spaţiul public, facem precizarea că, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Bărdeşti, nu a fost identificată prezenţa niciunui minor”, a precizat Prefectura Mureș.

Centrul de Resurse Juridice anunță un raport detaliat

Main News a contactat organizația non-guvernamentală „Centrul de Resurse Juridice”(CRJ) încă de la primele informații cu privire la „azilele groazei”, însă, nu a primit răspunsuri  până la acest moment. Reprezentanții CRJ susțin că vor face public un raport cu aspectele semnalate de la azilul din Bărdești.

„După mai mult de 8 ore s-a dispus evaluarea medicală și relocarea tuturor rezidenților, centrul fiind acum închis Am rămas la fața locului până când ne-am asigurat că toate persoanele sunt preluate în siguranță de către autorități. Urmează să elaborăm un raport detaliat pe care să-l adresăm autorităților responsabile, precum și publicului, așa cum facem de fiecare dată”, a transmis Centrul de Resurse Juridice, prin intermediul unui comunicat.

Reamintim, ieri, 27 iulie, reprezentanții Centrului de Resurse Juridice aua anunțat că  au descoperit o situație șocantă la Centrulu de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’ Min din localitatea Bărdeşti, judeţul Mureş. Persoanele internate  erau maltratate, înfometate,  lovite și ținute în subsol, printre grămezi de moloz și pe saltele pline de fecale, urină și sânge. Ancheta a fost preluată de DIICOT Mureș.

CITEȘTE ȘI: Cine este fosta șefă ANPIS, în mandatul căreia funcționarii din Ilfov ar fi trucat rapoartele de control de la „azilele groazei”

Sursă foto: AJPIS Mureș

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW