Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Cîțu, despre evaluarea miniștrilor: Nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina că nu putem face reforme

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 21 martie 2022

Florin Cîțu, președintele PNL, a dat luni, 21 martie, detalii despre evaluarea miniștrilor Cabinetului Ciucă, ce va avea loc astăzi, după o ședință a coaliției. Liderul liberalilor a subliniat că evaluarea membrilor Executivului nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni și, în timp ce interesul său este axat pe miniștrii PNL, totuși Cîțu „se uită” și la ministerele gestionate de social-democrați.

Președintele Senatului a evocat și ministerele care se ocupă de implementarea reformelor prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și a punctat că nu va accepta „ca scuză războiul din Ucraina că nu putem face o reformă sau alta”.

„Evaluarea nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni. Eu am spus de atâtea ori și m-am obișnuit și când eram premier să fac o evaluare a miniștrilor, pentru a vedea performanța Guvernului. Mă interesează, în primul rând, Partidul Național Liberal, dar mă interesează și performanța Guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit – implementarea reformelor din PNRR. Aici vreau să anunț că nu voi accepta, eu personal, ca scuză războiul din Ucraina că nu putem face o reformă sau alta.

În același timp, este important și eu am mai spus că mi se pare că economia este administrată suboptimal. Important este ca acum să luăm măsurile bune, pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. E clar că lucrurie încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei, trebuie să luăm măsurile bune de acum. Azi se face evaluarea, este periodică”, a declarat Florin Cîțu.

Ministerul Economiei este condus de social-democratul Florin Marian Spătaru, cel al Finanțelor de social-democratul Adrian Câciu, air Ministerul Muncii este condus de Marius Budăi, tot PSD.

Florin Cîțu a mai afirmat, evocând sondaje de opinie, că PNL putea să aibă o performanță mai bună astăzi, dacă „nu existau sincope” în ultimele 3 luni de zile.

„Pe mine mă interesează PNL să aibă o performanţă bună şi m-am uitat la câteva sondaje. Astăzi puteam să fim mult mai sus dacă nu existau câteva sincope în ultimele trei luni de zile.

Mă interesează ca Guvernul României să performeze, lucrurile astea ar trebui făcute transparent, eficient, pentru că suntem aici să-i ajutăm pe români, nu trebuie să ne ascundem în saptele unor scuze, trebuie să administrăm bine economia României. Dacă nu o administrăm bine, va fi complicat să administrăm bine și criza refugiaților”, a mai punctat șeful PNL.

Context

Toţi miniştrii Cabinetului Ciucă sunt aşteptaţi luni, 21 martie, la şedinţa coaliţiei, în care ar urma să se discute cu fiecare dintre aceştia, pe rând, timp de 30 de minute, potrivit unor surse politice. Ședinţa coaliţiei a început la ora 11.00, iar miniştrii sunt chemaţi, pe rând, începând cu ora 13.00.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW