Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Violența domestică, fenomen îngrijorător la nivel național | Câte ordine de protecție provizorii au fost emise de la introducerea măsurii

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , ,

De la începutul anului 2019 și până la finalul lunii mai 2020 au fost emise, la nivel național, peste 12.000 de ordine de protecție provizorii. Acestea sunt emise, pe loc, de polițist, în cazul în care acesta constată că victima este în pericol, atunci când intervine.

Anul trecut au fost emise 7.986 ordine de protecție provizorii și 7.899 ordine de protecție, cele date după documentul eliberat, pe loc, de oamenii legii.

Totodată, în prima parte a anului 2020, în perioada ianuarie-mai, au fost eliberate 3.245 ordine de protecție provizorii și 3.047 ordine de protecție, potrivit unui respuns al Ministerului de Interne (MAI) la solicitarea unui parlamentar.

Cifrele care dor

Sursa citată arată că, lună de lună, polițiștii au intervenit la peste 3.400 de cazuri, în 2020.  (FOTO 1)

FOTO 1 – captură răspuns MAI

Din păcate, avertizează specialiștii, datele cuprinse în statistici nu arată amploarea fenomenului. Experții atrag atenția asupra faptului că foarte multe victime nu cer ajutor, astfel că numărul cazurilor este, în realitate, mai mare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW