Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Directoare de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate Maramureș, puse sub control judiciar pentru luare de mită

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024

Prodan Carmen Eleonora, director general al Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, și Stretea Camelia Rodica, director executiv al Direcției relații contractuale, au fost puse sub control judiciar de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fiind acuzate de luare de mită. 

Potrivit ordonanțelor procurorilor, cele două inculpate ar fi primit foloase necuvenite și sume de bani de la diverse persoane, printre care oameni de afaceri și manageri de spitale. Aceste mituiri ar fi fost efectuate pentru a influența încheierea și derularea în bune condiții a unor contracte între diferite societăți comerciale și unități sanitare și instituția pe care o conduceau.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în 6 locații din județul Maramureș, desfășurate cu sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Maramureș, procurorii au acumulat date și probe esențiale pentru caz. Prodan Carmen Eleonora și Stretea Camelia Rodica au fost supuse măsurii de control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile începând cu data de 11 ianuarie 2024.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii