Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dîncu intervine în disputa dintre Ciolacu și Geoană: Am fost o discuție acum vreo 3 ani, dar nu a fost o propunere concretă pentru prezidențiale

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 februarie 2024

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a confirmat existența unei discuții între Marcel Ciolacu și Mircea Geoană care ar fi avut loc în urmă cu circa 3 ani, însă susține că nu cunoaște să fi existat vreo propunere concretă în vederea desemnării actualului secretar general adjunct la NATO drept candidat PSD la alegerile prezidențiale. 

„Am participat la discuții. La un moment dat am văzut o discuție acum vreo 3 ani în biroul lui Marcel Ciolacu între Mircea Geoană și Marcel Ciolacu, dar nu am participat la vreo discuție în care să se propună acest lucru. Eu nu am cunoștință de o propunere directă în acest sens, ceea ce ați văzut că nu a confirmat nici Marcel Ciolacu. Probabil că aici există ceva dar în orice caz nu a existat o propunere a lui Marcel Ciolacu pentru Mircea Geoană. Este și una din variantele care au apărut și în presă. Probabil că au mai discutat oameni și din partid în această chestiune, dar nu cred că a fost o propunere concretă așa cum am fost informat”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24.

Geoană: Au venit la mine în birou

Mircea Geoană a dezvăluit luni, într-o emisiune la Digi24, că mai mulți lideri PSD, printre care și Marcel Ciolacu, i-au cerut să candideze la alegerile prezidenţiale, susţinut de PSD.

„Apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou. Acum ceva timp în urmă, în care dânşii au venit la mine să-mi propună să candidez independent, susţinut de PSD. De ce? Pentru un calcul foarte simplu: pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin 4 milioane de români în plus faţă de alegerile obişnuite, nu sunt suficiente ca să câştigi preşedinţia României. Vrei să câştigi preşedinţia României, strict pe PSD nu ai voturi, în turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul: diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru o participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde e 65% participare – pentru preşedinte românii se mobilizează şi merg la vot – nu sunt voturi suficiente”, a declarat Mircea Geoană, luni, la Digi 24.

Ciolacu îl ironizează pe Geoană

Premierul Marcel Ciolacu a negat existența unei asemenea propuneri și l-a ironizat pe Geoană.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat și am sunat-o pe doamna Șoșoacă și i-am propus să fie premier. Eu sunt președintele PSD. Nu știu dacă voi fi candidat sau nu la funcția de Președinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 și de ani, niciodată PSD și eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI: Start în lupta pentru putere. Analiza negocierilor dintre PSD și PNL privind comasarea alegerilor

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii