Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Din ce în ce mai mulți români renunță la vacanțele în Grecia. Cum explică specialiștii fenomenul

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2021

Cererea pentru vacanțe în Grecia, destinație preferată tradițional de cetățenii români pentru turismul estival, s-a redus în această perioadă, conform tur operatorilor cu 30-40%, principalele cauzele fiind legate de incendiile devastatoare și restricțiile impuse la întoarcere de autoritățile române, a explicat pentru Mainnews.ro consultantul de turism Ciprian Enea.  

Grecia atrage an de an un număr ridicat de turiști români, iar zonele Halkidiki, Thassos, Pieria și Zakynthos sunt printre destinațiile preferate de aceștia.

„Este afectat în bună măsură. Din păcate, turiștii care deja și-au cumpărat vacanța au un stres justificat. Cererea a scăzut cu 30-40% față de așteptările tur operatorilor în lipsa incendiilor și în lipsa restricții. Pe de-o parte avem incendiile și aceste restricții, iar în contrapondere avem dorința românilor de a petrece o vacanță în Grecia. Grecia este, în mod tradițional, pe primul loc în topul destinațiilor preferate de români pentru a-și petrece concediul estival”, a explicat Ciprian Enea.

Incendii devastatoare în Grecia

Sudul Europei se confruntă în această perioadă cu grave incendii de vegetație, pe fondul temperaturilor caniculare. Grecia, Turcia, Italia, Franţa și Albania au solicitat sprijin prin mecanismul de protecție civilă europeană.

Cea mai gravă situație se înregistrează în Grecia, una dintre destinațiile preferate de concediu ale românilor, unde, sâmbătă, erau active 55 de incendii. Două persoane și-au pierdut viața, printre care și președintele Camerei de Industrie și Comerț din Atena, Konstantinos Michalos, iar alte câteva zeci au fost rănite. Până în prezent, aproximativ 39 de comunități au fost evacuate de pe insula Evia, unde situația este critică.

Carantină la venirea în țară pentru persoanele nevaccinate

Începând cu data de 1 august, Grecia a fost plasată în lista statelor cu risc epidemiologic crescut, ceea ce înseamnă că la sosirea în țară persoanele nevaccinate împotriva COVID-19 sunt obligate să stea în carantină pentru 14 zile.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *