Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Aurescu: Atrocitățile comise de trupele ruse trebuie să înceteze / Reacția Occidentului, după atacul asupra gării din Estul Ucrainei

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 aprilie 2022

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, a condamnat în cei mai duri termeni atacul lansat de forțele ruse, vineri, asupra gării din orașul Kramatorsk, ce a ucis zeci de civili care încercau să plece din Estul Ucrainei. Mesaje asemănătoare au fost trimise și de Liz Truss, șefa diplomației britanice, dar și de Josep Borrell, șeful diplomației Uniunii Europene. 

Toate atrocitățile comise de trupele ruse în Ucraina trebuie să înceteze imediat! Toți cei care au recurs la astfel de acțiuni trebuie să răspundă. România este alături de Ucraina”, a scris ministrul român de Externe, pe Twitter.

Josep Borrell, care vineri dimineață se afla în drum spre Kiev, a transmis că atacul din Kramatorsk a reprezentat o altă încercare de a închide căile de evacuare a civililor din Estul ucrainei.

Condamn în cei mai duri termeni atacul lansat asupra unei gări din Kramatorsk de către Federația Rusă, ce a ucis zeci de persoane și a rănit mult mai multe”, a mai scris șeful diplomației UE, pe Twitter.

La rândul ei, Liz Truss, ministrul britanic de Externe, a transmis că Federația Rusă și Vladimir Putin vor fi trași la răspundere.

Sunt îngrozită de informațiile legate de atacul cu rachete al Rusiei asupra civililor de la Gara din Kramatorsk, din Estul Ucrainei. Țintirea civililor este o crimă de război”, a precizat Liz Truss.

Context

Peste 39 de persoane au fost ucise și alte peste 100 rănite, după ce două rachete lansate de forțele ruse au lovit vineri, 8 aprilie, gara din Kramatorsk, în timp ce mii de civili încercau să fugă din Estul Ucrainei, potrivit datelor furnizate de autorități.

Rușii știau că gara din Kramatorsk era plină de civili care așteptau să fie evacuați. Chiar și așa, au lovit-o cu o rachetă balistică, ucigând 30 de persoane și rănind cel puțin alte 100 de persoane. Este un masacru deliberat. Vom aduce fiecare criminal în fața justiției”, a scris Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, pe Twitter.

Kremlinul a respins acuzațiile potrivit cărora forțele ruse sunt responsabile de atacul din Kramatorsk. Dmitry Peskov susține că Armata rusă nu folosește rachete „Tochka-U”.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Zeci de persoane ucise și peste 100 rănite, după un atac aerian asupra unei gări din Estul Ucrainei / Reacția președintelui Zelenskiy

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *