Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Diana Șoșoacă, după excluderea din cursa electorală: „Niciodata sa nu votati cu Simion, trădătorul neamului românesc!”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 6 octombrie 2024

După ce a fost exclusă printr-o decizie a Curții Constituționale din alegerile pentru președinția României, Diana Șoșoacă și-a îndemnat alegătorii să nu îl voteze pe liderul AUR, George Simion.

„Niciodata sa nu votati cu Simion, tradatorul neamului romanesc, cel mai mare tradator al neamului. Niciodata! Daca vreti ceva, salvati-va tara, nu stati in case, nu stati pe TikTok, nu stati pe Facebook. Se vede foarte clar ca nu mai avem democratie, nici macar nu mai avem Romania”, a declarat Sosoaca intr-o filmare postata pe retelele de socializare, potrivit Aktual24.ro.

Curtea Constituţională a hotărât sâmbătă să anuleze candidatura Dianei Șoșoacă pentru funcția de președinte al României. Decizia este definitivă.

Lasconi: „Un vis împlinit pentru Marcel Ciolacu”

Candidata USR la președinția României, Elena Lasconi, a acuzat Partidul Social Democrat că ar fi responsabil de anularea candidaturii Dianei Șoșoacă, în condițiile în care Marcel Ciolacu ar fi teoretic avantajat de o confruntare în turul al doilea cu George Simion

„Democrația este și despre dreptul fiecărui cetățean de a candida. Este o reacție la cald, dar interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu. Un vis împlinit cu ajutorul Curții Constituționale, ai cărei judecători se simt ca acasă în biroul PSD din Parlament. Este incredibil cum același om poate să fie europarlamentar, dar nu are dreptul de a candida la el în țară pentru o funcție publică. De doamna Șoșoacă mă despart multe, nu vedem lumea cu aceiași ochi, dar dreptul unei femei de a intra în arena politică nu poate fi îngrădit cu chichițe legislative. Cine va fi următorul președinte al României trebuie să stabilească alegătorii, nu manevrele făcute de un sistem corupt și putred până în măduva oaselor”, a transmis Elena Lasconi, într-un mesaj publicat pe Facebook, la scurt timp după anunțarea deciziei CCR.

Nicolae Ciucă: „O Cortină Roșie de Fier va cădea asupra României”

La rândul său, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, a avertizat asupra faptului că PSD ar putea fi mare câștigător în urma deciziei Curții Constituționale.

„Principiul fundamental al liberalismului este libertatea. Libertatea fiecarei persoane de a decide propria soartă. Libertatea de a alege. Libertatea de a sancționa prin vot comportamentul antidemocratic al celor care le cer votul. În democrație nimeni nu are dreptul să priveze românii de libertatea lor de a decide prin vot. Am câștigat acest drept la Revoluția din 1989. Doar cetățenii sunt cei care trebuie să respingă prin vot orice atitudine și comportament care atentează la democrație. Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat. Finala prezidențială va fi decisă de români, nu prin jocuri de culise și compromiterea unor instituții. Românii vor ieși la vot, iar PSD nu va lua toata puterea politică și economică așa cum vrea acum. Imaginați-vă ce înseamnă o Românie în care PSD are TOT: Președinția, Parlamentul, Guvernul, Curtea Constituțională. O Cortină Roșie de Fier va cădea asupra României”, a transmis Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii