New York Times: O destinație din România, în top 50 locuri de vizitat în 2020
O destinație turistică din România, numită „Alpii Transilvaniei”, a fost inclusă în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020, realizat de publicația New York Times.
În acest loc se găsesc 65% din pădurile seculare ale Europei în care se adăpostesc o gamă variată de floră și faună, mai ales lupi și urși.
„Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați România. Dintre toate pădurile seculare care au rămas în Europa, 65% dintre ele se află acolo. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o gamă incredibilă de floră și faună care se găsesc în toată țara, dar ai putea să te aventurezi spre Munții Meridionali, cunoscuți și ca Alpii Transivaniei, pentru o experiență completă. O vizită în Parcul Național Domogled- Valea Cernei, sau lanțurile muntoase Făgăraș, mai îndepărtate spre est, oferă mii de acri de natură cu adevărat neatinse, alături de oportunități pentru drumeții, camping, înot sub cascade și multe altele”, potrivit articolului din publicația New York Times.
Jurnalistul Gabriel Leigh propune o drumeție în munții Făgăraș, spunând că Transfăgărășanul este „ o destinație inedită pentru pasionații de mașini”.
„Drumurile foarte decente ale României (unul dintre acestea, Transfăgărășanul, este o destinație inedită pentru pasionații de mașini) permit ajungere la toate obiectivele turistice, chiar și în călătorii mai scurte. Nu a existat niciodată un moment mai important pentru a vedea și a sărbătorii aceste păduri: În ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv prințul britanic Charles, care i-a numit „o comoară naturală într-un continent care a distrus mult timp pustiile sale”, din păcate exploatările continuă, unele fiind ilegale. Călătorii care vin în număr cât mai mare ar putea avea un impact real, transmițând mesajul că acești copaci nu trebuie să mai fie tăiați”, potrivit sursei citate.
Transfăgărașanul, destinație pentru pasionații de mașini
Transfăgărășanul se situează pe locul al doilea ca altitudine în clasamentul șoselelor alpine din România după Transalpina, ajungând în apropierea tunelului de lângă lacul Bâlea la altitudinea de 2042 m. La nord de orașul Curtea de Argeș, șoseaua trece prin fața hidrocentralei Vidraru, amplasată în masivul Cetățuia. În apropierea cetății Poenari, drumul urcă pe serpentine, trece trei tunele scurte și ajunge pe Barajul Vidraru ce leagă Munții Pleașa de Vidraru. În continuare, drumul urcă urmând cursul văii râului Capra până la tunelul Capra-Bâlea, care trece pe sub creasta Munților Făgăraș. Acest tunel rutier este cel mai lung din România, având o înălțime de 4,4 m, o lățime de 6 m și o lungime de 887 m. După tunel, drumul trece pe lângă lacul glaciar Bâlea, urmat de o coborâre abruptă în serpentine. Apoi trece prin apropierea cascadei Bâlea, ajungând șa Cabana Bâlea Cascadă iar de aici până în apropierea comunei Cârțișoara, la intersecția cu DN1, mai sunt 21 km.
Parcul Național Domogled – Valea Cernei, o destinație ce oferă experiențe inedite
Parcul Național Domogled – Valea Cernei a fost înființat în anul 1990, fiind situat în sud-vestul României, întinzându-se pe suprafața județelor Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj. Din punct de vedere geografic, parcul se întinde peste bazinul râului Cerna, peste masivul Munților Godeanu și Munților Cernei, pe versantul drept al Munților Vâlcanului și pe versantul stâng al Munților Mehedinți. Suprafața totală este 61.211 ha și cuprinde diverse tipuri de peisaje, peșteri termale unice în România, izvoare termominerale și rarități de floră și faună.
Sursă foto: Daniela Eremia
Comentarii