Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban a anunțat evaluarea activității lui Raed Arafat, dacă guvernul liberal va fi învestit

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că activitatea Departamentului pentru Situații de Urgență va fi printre primele evaluate, dacă Guvernul Orban va trece în Parlament.

Întrebat la Digi24 dacă îl mai vede pe Raed Arafat făcând parte din structura statului, Ludovic Orban a răspuns:

„Trebuie ministrul de Interne, după ce va intra în funcție, să facă o evaluare extrem de serioasă a activității ISU, a activității lui Raed Arafat și aștept propunerea din partea ministrului de Interne”, a declarat Orban.

Declarația liberalului vine în urma unei înregistrări video publicate de jurnaliștii Libertatea în care se arată modul în care pompierii de la ISU au reacționat îndată ce au ajuns la Clubul Colectiv. În imagini se vede cum răniții erau scoși din club pe brațe și apoi lăsați pe asfalt fără ca cineva să le acorde primul ajutor. Filmul arată primele 20 de minute în care la locul dezastrului nu ajunseseră medicii. Potrivit jurnaliștilor, imaginile, filmate de un pompier care a ajuns cu prima echipă, au fost ascunse și nu au fost predate nici măcar procurorilor.

În urma apariției filmulețului, șeful DSU, Raed Arafat a anunțat că nu își va înainta demisia, ci așteaptă să fie dat afară.

„Credeți-mă că nu voi sta un minut mai mult decât mi se zice acest lucru. Eu nu-mi înaintez demisia, pentru că nu vreau să aud niciodată în viitor că „Da, tu ai plecat, nu noi te-am dat afară”. Cine vine poate să decidă, să-mi spună să plec și plec”, explică Arafat.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *