Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Deputatul liberal Florin Roman, atac la Dan Barna: se prezintă ca om nou, dar are apucături vechi ca om politic

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 8 august 2019 Etichete: , ,

Atac din partea liberalilor la candidatul Alianței USR – PLUS, Dan Barna. Deputatul Florin Roman inițiază un proiect de lege prin care politicienii aleși nu au voie aibă contracte cu statul. Liberalul îl vizează pe Dan Barna, despre care spune a avut mai multe contracte cu statul înainte de a deveni parlamentar.

„Eu cred și domnul Barna care se prezintă ca om nou, dar are apucături vechi ca om politic, trebuie fie egal în fața legii. Adică și domnul Barna trebuie aleagă, ori stă acasă și se ocupă de contracte cu statul, ori face politica. (…) Au apărut publice acele contracte ale dumnealui cu statul.Sper și dl Dan Bârnă, un mare iubitor al contractelor cu statul se decidă ce vrea: ori politica, ori afaceri cu statul?”, a declarat pentru mainnews.ro deputatul Florin Roman.

Liberalul lanseazăsăgețiși către colegii de alianță ai lui Dan Barna:

„Îl invit susțină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoșirea vieții publice. Atât pe domnia , cât și pe domnii Ghinea, Pâslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcția publică cu contractele cu statul„, a mai precizat acesta.

Inițiativa legislativă prevede ca interdicția de a avea afaceri cu statul să se aplice tuturor candidaților, dar și apoi în perioada exercitării mandatului. Prin urmare, pe lângă declarația de acceptare a candidaturii, declarația de avere și cea de interese, declarația de necolaborare cu fosta  Securitate, candidații vor trebui completeze și declarația nu vor folosi funcția publica aleasa pentru a câștiga contracte cu statul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *