Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


SURSE Omul de afaceri Răzvan Petrovici, trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Ar fi produs un prejudiciu de 1,6 milioane de lei / Prin ce s-a remarcat afaceristul

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 24 mai 2021

Omul de afaceri Răzvan Petrovici a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, potrivit unor surse Main News. 

Omul de afaceri ar fi produs un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 1,608 de milioane de lei. Între 2012-2013, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, ar fi înregistrat mai multe achiziții fictive, în valoare de 8,3 milioane de lei, de la o altă firmă pe care o gestiona, arată anchetatorii.

Totodată, în calitate de administrator de fapt al celei de a doua societăți comerciale, a omis să evidențieze în declarația de impozit pe profit aferentă anului 2012 venituri din exploatare în cuantum de 5,720,400 lei  rezultate din prestările de servicii facturate în anul 2012 către prima societate comercială și a omis să evidențieze în declarația de impozit pe profit aferentă lunii ianuarie 2013 venituri din exploatare în cuantum de 979,600 lei rezultate din prestările de servicii facturate în luna ianuarie 2013 către prima societate comercială”, potrivit sursei citate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 1,608 milioane de lei, reprezentând debitul principal, la care se adaugă dobânzi și penalități în valoare de 1,413 milioane de lei.

Parchetul General l-a mai trimis în judecată în 2020

Răzvan Petrovici nu este la primul dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ. În anul 2020, Parchetul General l-a trimis în judecată pentru evaziune fiscală, după ce ar fi produs un prejudiciu de 4,719 milioane de lei, după cum arăta G4Media.

La suma de 4,719,670 lei, reprezentând debit principal, se adaugă accesorii fiscale în cuantum de 3,090,633 lei, rezultând astfel o sumă totală de plată în cuantum de 7,810,303 lei. Potrivit raportului de expertiză contabilă întocmit în cauză, societatea comercială a achitat întreg prejudiciul creat bugetului de stat, în cuantum de 7,810,303.00 lei”, potrivit unui comunicat al Parchetului General, transmis în luna iunie a anului 2020.

Potrivit portal.just.ro, partea responsabilă civilmente din proces este Unirea Hypermarket Center.

Cine este Răzvan Petrovici

Într-un drept la replică acordat publicației EVZ în anul 2017, Răzvan Petrovici recunoștea că este finul primului director SRI de după Revoluție, Virgil Măgureanu.

A fost fondator, acționar sau administrator la mai multe firme din domeniul retail sau duty-free. A deținut lanțul de magazine Univers’All, dar, în prezent, s-a retras din toate firmele pe care le administra, fiind corporate advisor pentru mai multe companii din România și de pe piața internațională.

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat în România la patru ani și opt luni de închisoare, dar fugit în Republica Moldova, scria, în cartea sa „Spovedania lui Rizea – Află cine sunt mafioții care conduc România”, că Răzvan Petrovici ar fi unul dintre finanțatorii lui Nicușor Dan.

„Știți pe cine din actualii politicieni susține puternic financiar Răzvan Petrovici ? PE NICUȘOR DAN!! Și nu de ieri, de azi, ci de vreo câțiva ani în care a făcut donații consistente în ONG-ul ,,Salvati Bucureștiul” ca și alți numeroși milionari! De aici și porecla bine cunoscută a acestuia de „PLICUȘOR DAN”, Direcția Națională Anticorupție lăsându-l să-și facă de cap fiind GARANTAT FLORIAN COLDEA! Nu credeți că ar fi chiar un logo bun de pus pe afișele lui Nicușor Dan în campania pentru Primăria Capitalei??!! Astfel, dacă sondajele de opinie pentru primăria capitalei se confirmă iar Nicușor Dan va candida din partea PNL, Răzvan Petrovici va trage din nou lozul câștigător!”, scria Cristian Rizea în cartea sa, citat de constanta.info.

Sursă foto: Răzvan Petrovici / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com