Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Decizie majoră la STB: Igienizarea mijloacelor de transport în comun, asigurată de firme private

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Absolut toate tramvaiele, autobuzele și troleibuzele ce aparțin Societății de Transport București vor fi igienizate de operatori privați, începând cu data de 1 iulie, potrivit unui comunicat transmis de companie. Este vorba de un proiect pilot care, dacă își va dovedi eficiența, va fi extins pentru o perioadă mai lungă de timp. 

În prezent, curățenia în vehiculele STB este făcută de proprii angajați, iar rezultatele lasă de dorit, ceea ce îi îndepărtează pe unii bucureșteni de transportul public. Zilnic STB primește plângeri de la cetățeni în legătură cu această situație, a cărei rezolvare speră să o găsească în exteriorul companiei.

„Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu țin de obiectul principal de activitate, STB S.A. oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curățeniei din mijloacele de transport și condițiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi. Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din stații în condițiile inițiale, fără a fi vandalizate, e o cerință obligatorie pentru fiecare cetățean al metropolei”, a declarat Adrian Criț, directorul general STB SA.

Angajații firmelor private vor acționa în cadrul tuturor unităților de exploatare, respectiv în cele 11 depouri (Victoria, Bucureștii Noi, Dudești, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni, Bujoreni) și 7 autobaze (Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia).

Conform reprezentanților STB, mijloacele de transport vor beneficia de un program complex de salubrizare, ce presupune efectuarea a trei tipuri de operații de întreținere după cum urmează:

Tip 1: Igienizare zilnică la retragerea vehiculelor în autobază/depou;
Tip 2: Spălare/igienizare la 10 zile sau la comanda unității beneficiare;
Tip 3: Spălare/igienizare la comanda unității, înainte de a intra în hala de întreținere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este necesar.

De asemenea, vor fi obligați să verifice și să ia imediat măsuri de ștergere/îndepărtare a GRAFITTI-urilor fără a deteriora aspectul, calitatea stratului de vopsea și amenajările interioare ale vehiculelor.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW