Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Instanța explică de ce l-a condamnat pe Marian Vanghelie la 11 ani și 8 luni: Atitudinea lui șochează prin simplitate. Ignoră că banii însușiți provin din contribuțiile cetățenilor

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 mai 2021

Instanța care l-a condamnat pe Marian Vanghelie la 11 ani și opt luni de închisoare susține că fostul primar al Sectorului 5 șochează prin simplitatea de care a dat dovadă pe parcursul audierilor, considerând că este judecat și condamnat pe nedrept, potrivit motivării obținută de Main News. 

Atitudinea inculpatului șochează prin simplitate, acesta consideră că este judecat și condamnat pe nedrept, cât timp lucrările din contracte au fost realizate. Incupatul ignoră împrejurarea că plata valorii acestor lucrări și pe cale de consecință și a părții însușite de acesta s-a realizat din bani publici, din contribuțiile cetățenilor care aveau dreptul la corecta utilizare a bugetului comunități”, se arată în motivarea obținută de Main News.

Instanța mai arată că Marian Vanghelie era în plină ascensiune politică și că urmărea consolidarea poziției sale în cadrul PSD, în momentul în care a comis infracțiunile ce i-au adus o condamnare pe fond de 11 ani și 8 luni de închisoare.

În atare condiții, fapta inculpatului prezintă un grad de pericol social sporit, având în vedere funcția pe care o exercita în perioada infracțională, lunga activitate infracțională și valoarea prejudiciului produs, respectiv 15.014.400 lei”, a precizat sursa citată.

Instanța: Îi era indiferent că bugetul local va fi păgubit

Potrivit motivării, fostului edil al Sectorului 5 nu-i păsa dacă bugetul local urma să fie păgubit, iar sumele de bani ce puteau fi folosite în beneficiul cetățenilor ajungeau în posesia sa.

Susținerea inculpatului că respectivele contracte erau benefice comunității este adevărată, însă acestea puteau fi realizate la valori mult mai mici. Împrejurarea că inculpatul a reușit obținerea unor prețuri sub prețurile practicate în piață la acel moment nu justificau însușirea prin diverse mijloace a unei părți din valoarea contractelor”, potrivit motivării.

Context

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat, joi, de Tribunalul București la 11 ani și 8 luni de închisoare, în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită în valoare de aproximativ 30 milioane de euro.

Sentința nu este definitivă.

Potrivit deciziei, Marian Vanghelie va trebui să achite către Primăriei Sectorului 5, constituită parte civilă în proces, suma de 15 milioane euro drept despăgubiri.

Potrivit DNA, Vanghelie ar fi încasat aproximativ 30 de milioane de euro mită de la un om de afaceri pentru atribuirea unor contracte pe bani publici, pe vremea când era primar de sector.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE CONDAMNARE ȘI ACUZAȚIILE DIN DOSAR AICI: BREAKING Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare/ Fostul edil, obligat să despăgubească Primăria Sectorului 5 cu 15 milioane de euro/ Magistrații îi restituie lui Mircea Geoană ceasurile primite de la Vanghelie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW