Decizia sindicatelor din Educație: Greva va continua în mod sigur și marți. Ce spun profesorii despre Ordonanța care prevede majorarea salariilor
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ(FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu acepte oferta Guvernului, transpusă în Ordonanță de Urgență, prin care se majorează salariile celor care lucrează în Educație, au confirmat reprezentanții FSLI, pentru Main News.
Astfel, greva profesorilor va continua și marți, 6 iunie. Sindicaliștii din Educație susțin că profesorii au cerut Ordonanță de Urgență, nu acord semnat, lucru care s-a adoptat de Guvern, joi, 1 iunie. Cu toate acestea, cadrele didactice din toată țara consideră că majorarea salarială, detaliată de ministrul Educației, Ligia Deca, nu este cea solicitată.
Sindicatele din Educație spun că Guvernul Ciucă „s-a grăbit” să transpună în Ordonanță de Urgență. creșterile salariale respinse deja de profesori. Potrivit informațiilor Main News, marți, 6 iunie, angajații din Educație vor purta discuții cu liderii de sindicat și vor decide ce vor face în continuare, dacă vor stopa greva generală sau nu.
Oficialii Guvernului susțin că negocierile cu sindicatele s-au încheiat
Guvernul a adoptat joi, 1 iunie, Ordonanța de urgență privind majorarea salariilor cadrelor didactice cu 1.000 lei brut (aproximativ 585 lei net), respectiv cele ale personalului nedidactic cu 400 lei brut (aproximativ 235 lei net).
La finalul ședinței, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru, a declarat că, prin adoptarea acestui act normativ, negocierile cu sindicatele au luat sfârșit Ulterior, șeful statului, Klaus Iohannis, s-a arătat indignat că profesorii au decis să continue greva generală, deși Guvernu României le-a crescut salariile prin Ordonanță de Urgență. Puteți citi aici reacția președintelui Iohannis.
Pe de altă parte, cadrele didactice susțin că problemele din Educație nu sunt nici pe departe rezolvate, iar „sacrificiul” pe care îl fac, de a continua greva generală, nu reprezintă o boicotare a examenelor naționale, ci un act pentru „viitorul mai buna” al copiilor din România.
CITEȘTE ȘI: Greva generală a profesorilor, între „sacrificiu” și interesul Guvernului pentru Educație ANALIZĂ
Sursă foto: FSLI
Comentarii