Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Datoriile PSD, dezbătute în CEx. Ciolacu: Situația partidului este foarte bună/ Dăncilă: Au fost datorii şi înainte, sunt şi acum

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Pe fondul unor discuții care ar fi avut loc, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Național despre datoriile Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu spune că situația este „foarte bună” și că partidul își va plăti restanțele. De cealaltă parte, Viorica Dăncilă a declarat că partidul a mai avut datorii și în trecut şi că nu este nimic care să ridice semne de întrebare.

Ciolacu: PSD își va plăti toate datoriile

Întrebat dacă PSD are datorii de 15 milioane de euro, președintele interimar PSD a răspuns : „Trezorierul partidului este un expert contabil și nu este nevoie de un audit financiar. Situația partidului este foarte bună. Cuatumul îl veți vedea și dumneavoastră în momentul în care documentele se depun la Autoritatea Electorală Permanentă pentru recuperarea banilor. PSD își va plăti toate datoriile. Nu este o sumă ascunsă. Această sumă va fi depusă la AEP pentru a închide formalitățile. Nu vreau să vă mint, fiindcă nu știu această sumă și nu o am scrisă pe hârtie”.

La întrebarea cum își vor plăti social democrații datoriile, Marcel Ciolacu a spus: „Prin cotizații. Nu sunt niște datorii fantastice de neacoperit de către PSD”.

Viorica Dăncilă: Nu este nimic care să ridice semne de întrebare.

De asemenea, Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, după ședința CEx, că partidul a mai avut datorii și în trecut, iar cele înregistrate pentru alegerile prezidențiale pot fi justificate cu documente.

Au fost datorii şi înainte, sunt şi acum, au fost şi datorii care au fost preluate. Cred că se va face o inventariere a datoriilor şi cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să ştiu situaţia exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare„, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx de miercuri.

Unul din subiectele discutate în ședința Comitetului Executiv de miercuri s-a discutat și despre datoriile pe care Partidul Social Democrat le are, suma vehiculată fiind  de aproximativ 15 milioane de euro, conform Mediafax. Suma acumulată începând cu luna iulie până în prezent ar include și cheltuielile pentru campania prezidențială.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW