Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Anchetă RISE Moldova: Președintele Igor Dodon, coordonat de agenți ai serviciilor secrete ruse

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2020

Dezvăluiri incredibile despre legătura dintre președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și serviciile secrete ruse au fost puse pe tapet zilele acestea la Chișinău. O anchetă a jurnaliștilor de la RISE Moldova a scos la iveală cum șeful statului ținea legătura printr-un telefon mobil cu agenți activi ai SVR (serviciul de acțiune externă).

Concret, jurnaliștii de peste Prut au pus mâna pe telefonul mobil Blackbarry unde Dodon își nota agenda și cu ajutorul căruia comunica cu oficiali din Federația Rusă, inclusiv cu agenți ai serviciilor secrete. Unul dintre aceștia este Igor Maslov, colonel al SVR, șef-adjunct al Departamentului pentru relații interregionale și culturale cu țările străine și șef al așa-numitei „subdiviziuni moldovenești” din cadrul Administrației Președintelui Federație Ruse. Conform sursei citate, Maslov ar fi coordonatorul mai multor politicieni din Republica Moldova, inclusiv al lui Igor Dodon.

De asemenea, în agenda telefonului respectiv a fost descoperit și numărul lui Vasili Kașirin, unul dintre coordonatorii activi ai așa-numitei „subdiviziunii moldovenești” a Kremlinului. În octombrie 2014, autoritățile moldovenești l-au reținut pe Kașirin pe Aeroportul din Chișinău și l-au expulzat înapoi în Federația Rusă, pe motiv că prezintă un pericol pentru securitatea națională.

Sursa foto: Facebook / Igor Dodon

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW