Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, după discuțiile cu președintele Iohannis: Noi susținem scenariul anticipatelor / Am cerut ca USR să facă parte efectiv din Guvern

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 februarie 2020 Etichete: , , ,

Președintele USR, Dan Barna, a spus, după consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că susține scenariul alegerilor anticipate și că formațiunea politică pe care o conduce este pregătită să intre la guvernare, propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de prim-ministru fiind Dacian Cioloș.

„Susținem scenariul alegerilor anticipate. Ne vom asigura ca niciun guvern nu va fi învestit. Majoritatea toxică din parlament blochează scenariul anticipatelor. I-am transmis poziția USR: alegerile anticipate sunt soluția morală, normală și etică în momentul de față. În caz contrar vom avea o guvern care nu poate să guverneze. (…) I-am făcut două cereri foarte clare în scenariul în care majoritatea toxică din Parlament blochează anticipatele: să se asigure că premierul va avea în programul asumat OUG pentru alegerea în două tururi a primarilor și USR să facă parte efectiv din Guvern. Premierul nostru este Dacian Cioloș. Am făcut această nominalizare. Iohannis a spus că va analiza propunerea noastră.(…) În noiembrie nu a existat propunerea de a intra la guvernare. În momentul de față considerăm că USR trebuie să se implcie în guvernare”, a spus Dan Barna.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *