Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


RAR a devenit consultant tehnic pentru achizițiile auto / Românii pot cere expertiză, înainte de a cumpăra o mașină

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 19 mai 2022

Registrul Auto Român (RAR) a devenit, începând de joi, 19 mai, consultant tehnic pentru românii care își doresc să achiziționeze autovehicule, potrivit unui comunicat transmis de instituție. 

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină”, a subliniat directorul tehnic al RAR, Cristian Bucur.

RAR susține că 2 din 10 mașini au probleme de identificare, cum ar fi modificarea seriei de caroserie, lipsa codului de motor, serii de motor ilizibile sau lipsa plăcuței producătorului.

O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație”, se arată într-un comunicat transmis de RAR.

Totodată, inginerii RAR pot face și o evaluare din punct de vedere tehnic, ce poate scoate la iveală reparații neconforme la structura de rezistență sau intervenții asupra indicatului de kilometraj.

Persoanele care își doresc să cumpere un autoturism îl pot aduce la sediul central al RAR de pe Calea Griviței, din Capitală, pentru a fi verificat de ingineri.

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare.

Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”, potrivit sursei citate.

Programările se pot realiza la 021/9672 sau aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *