Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Șeful Poliției Câmpia Turzii, prins băut la volan, s-a pensionat la 51 de ani

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, cel care a fost prins băut la volan, însă a refuzat să sufle în aparatul etilotest „din motive medicale”, s-a pensionat la 51 de ani.

Potrivit unor surse din cadrul Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean urma să fie oricum schimbat din funcție în urma cercetării disciplinare, după ce a fost prins băut la volan.

„Șeful Poliției Câmpia Turzii este pensionar începând cu data de 15 ianuarie, și-a depus actele de pensionare după ce a fost prins băut la volan și i s-a suspendat permisul de conducere. Dosarul penal este în lucru, iar când se va întoarce de la procuror, se va lua măsura sancționării contravenționale. Oricum, după incident, urma să fie schimbat din funcție, deoarece, prin gestul său, a adus atingere uniformei de polițist și a afectat imaginea Poliției”, a declarat surse din Poliție pentru Ziare.com.

Fodorean, băut la volan

Șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, a fost oprit de polițiștii rutieri în trafic pe 9 ianuarie și, pentru că mirosea a alcool, oamenii legii i-au cerut să fie testat. Fiindcă a refuzat testarea, IPJ Cluj a început cercetarea disciplinară a acestuia, potrivit unor surse.

Polițistul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/ inexistenței alcoolemiei în sânge.

„Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat joi seara un conducător auto de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privința căruia exista suspiciunea că s-ar afla sub influența alcoolului. Acesta a fost depistat conducând un autoturism pe strada Laminoriștilor (DN15-E60) din Câmpia Turzii. Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat. Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/inexistenței alcoolemiei în sânge. Întrucât persoana în cauză are calitatea de polițist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Anchetatorii fac cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, potrivit unui comunicat IPJ Cluj transmis, vineri, în urma rezultatelor de laborator s-a stabilit că șeful Poliției Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean conducea cu o îmbibație alcoolică de sub 0,80 mg/l.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 99837 more Information to that Topic: mainnews.ro/seful-politiei-campia-turzii-prins-baut-la-volan-s-a-pensionat-la-51-de-ani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *