Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


D-ale campaniei: Icoana unei troițe din județul Iași, înlocuită cu un poster electoral al PSD

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 29 mai 2024

Campania electorală în România profundă dobândește accente tragicomice. În satul Cotârgaci din comuna Bălțați,  județul Iași, icoana dintr-o troită a fost înlocuită cu un poster electoral ce înfățișează chipul primarului Vasile Aștefanei, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, relatează „Ziarul de Iași”.

Conform localnicilor, citați de „Ziarul de Iași”, incidentul a avut loc recent și a stârnit indignare în comunitatea majoritar ortodoxă. Posterul, care promova candidatul PSD la alegerile locale, a fost plasat pe troiță, în spațiul unei icoane venerate de credincioși.

„Este de neconceput ce s-a întâmplat. Icoana era aici de mult și avea o valoare pentru toți locuitorii satului. Să fie înlocuită cu un poster electoral este un act de sacrilegiu”, a declarat un localnic.

Comuna Bălțați este condusă de către Vasile Aștefanei încă din anul 2008. „Troița se află cel mai probabil pe o proprietate privată și nu putem vorbi despre o contravenție sau ilegalitate, ci doar aducem în discuție controversa creată”, arată „Ziarul de Iași”.

Ulterior, după ce controversa a fost semnalată de către „Ziarul de Iași”, iar PSD Iași a intervenit cu un punct de vedere, proprietarul a scos materialele electorale care erau puse pe troiță.

„Afișele electorale din satul Cotârgaci, comuna Bălțați nu au fost postate de către reprezentanți social-democrați. Troița este situată pe o proprietate privată și materialele au fost afișate de către proprietar. Mai mult, pentru a evita orice alte speculații, proprietarul va scoate din incinta proprietății materialele electorale”, au transmis reprezentanții PSD Iași.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW