Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Curtea Constituțională a României a trimis la Camera Deputaților și la Senat documentele care validează referendumul din 26 mai

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 17 iulie 2019 Etichete: , , ,

Curtea Constituțională a României a trimis la Camera Deputaților și la Senat documentele care validează referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis. Pe 27 iunie, Judecătorii Curții Constituționale au validat rezultatele referendumului, după o amânare de două săptămâni, pentru ca și noii judecători ai CCR să poată participa la dezbateri.

„Curtea Constituţională a României a transmis, miercuri, 17 iulie 2019, Camerei Deputaţilor şi Senatului Hotărârea nr.2 din 27 iunie 2019 referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 26 mai 2019 şi la confirmarea rezultatelor acestuia.

Potrivit art.47 alin.(3) din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, „Înaintea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, hotărârea Curții Constituționale se prezintă Camerei Deputaților și Senatului, întrunite în ședință comună”, se arată în comunicatul CCR.

Potrivit legii, documentele se prezintă Camerei Deputaților și Senatului și apoi se publică în Monitorul Oficial.

Reactia președintelui României la decizia Curții Constituționale:

Validarea referendumului din 26 mai, decisă astăzi de către Curtea Constituțională, obligă toate forțele politice să pună de urgență în aplicare votul cetățenilor. Solicit Parlamentului să transpună în legislație toate prevederile Acordului Politic Național, pe care l-am inițiat pentru a fi respectată pe deplin voința suverană a românilor în favoarea statului de drept și împotriva modificărilor de natură să afecteze independența justiției, exprimată ferm și fără echivoc la referendum”, a declarat Klaus Iohannis.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW