Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cum a ajuns un fost expert criminalist să împuște un tânăr în Vama Veche. Detalii din anchetă


Bărbatul care a împușcat un tânăr de 21 de ani, vineri seară, în Vama Veche, este un fost cadru MAI, au confirmat surse apropiate anchetei, pentru Main News. Este vorba despre Constantin Duca, cel care a lucrat la Institutul Național de Criminalistică, a contribuit la depistarea multor criminali din România, a ținut cursuri la Academia de Poliție București și a condus Serviciul de Criminalistică din Hunedoara, după cum notează și presa locală

Reprezentanții Poliției Constanța spun că, la acest moment, Duca este internat la Clinica de Psihiatrie „Palazu Mare”, iar în funcție de raportul expertizei psihiatrice, anchetatorii vor decide eventuale măsuri preventive împotriva sa. Fostul criminalist este acuzat de: vătămare corporală din culpă, uz de armă letală fără drept, tulburarea ordinii și liniștii publice și amenințare, potrivit sursei citate.

Cum a ajuns unul dintre cei mai apreciați criminaliști să împuște un tânăr și să amenințe că se sinucide

Potrivit presei locale din Constanța, incidentul din Vama Veche ar fi pornit spontan. Duca era cazat în același camping cu tânărul de 21 ani și l-ar fi deranjat faptul că asculta muzică cu volumul la maximum. Pe fondul unui schimb de replici cu victima, ar fi îndreptat pistolul în jos,  în semn de „alarmă”, însă,  arma a luat o altă direcție: piciorul tânărului care venise la mare să se distreze. Ulterior, Duca și-a îndreptat arma la tâmplă și a menințat că se sinucide, relatează Radio Constanța.

Negociatorii din cadrul IPJ Constanța l-au convins să nu recurgă la acest gest extrem. Astfel, imediat după reținerea polițiștilor a fost internat la clinica de psihiatrie mai sus menționată. La acest moment, nu se poate preciza cu exactitate de ce fostul criminalist a folosit arma în Vama Veche,  urmând ca specialiștii să decidă dacă a avut sau nu discernământ, au precizat sursele noastre.

Tânărul rănit de Duca primește îngrijiri medicale și nu are viața în pericol, spun anchetatorii.

CITEȘTE ȘI:  Un tânăr a fost împușcat în Vama Veche. Agresorul a fost reținut

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii