Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cristian Diaconescu, fost membru PCR, PSD, UNPR și PMP, intră în cursa pentru președinția României

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 octombrie 2024

Biroul Electoral Central a anunțat vineri înregistrarea candidaturii independente a lui Cristian Diaconescu pentru funcţia de preşedinte al României.

Fost membru în patru partide politice – PCR, PSD, UNPR și PMP -, Cristian Diaconescu a fost ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase și ministru de externe în primul guvern Emil Boc, din partea PSD. Ulterior, a ocupat funcția de ministru de externe în al doilea guvern Emil Boc și cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu, de această dată din partea UNPR.

El a mai candidat în anul 2008 din partea PSD pentru funcția de primar general al Capitalei, însă a ratat intrarea în turul al doilea de scrutin. În 2014, Diaconescu a mai încercat să candideze la președinția României, prima dată din partea PMP și ulterior ca indepedent, dar în cele din urmă și-a anunțat retragerea.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la președinția României: Marcel Ciolacu (PSD), Elena Lasconi (USR), Nicolae Ciucă (PNL), George Simion (AUR), Diana Șoșoacă (SOS) și Ana Birchall (independentă). De asemenea, actualul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, și-ar putea anunța candidatura în zilele următoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW