Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Muncii: Nu voi lua niciodată o măsură pentru a pune o piedică în calea celor care doresc să muncească oriunde în Europa

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 15 aprilie 2020 Etichete: , , ,

În contextul în care în această perioadă tot mai mulți români pleacă din țară la munci sezoniere în statele din vestul continentului, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că nu va lua nicio măsură pentru a-i împiedica pe oameni să lucreze oriunde în Europa. 

„Înainte de orice, aș spune clar: avem datoria să facem mai mult pentru ca românii să ia în considerare ofertele de muncă din țară (și vom face!) dar nu voi lua niciodată o măsură, cât de mică, pentru a pune o piedică în calea celor care doresc să muncească, să câștige un ban cinstit oriunde în Europa. Este decizia lor. Câtă vreme Ordonanța Militară nr. 3 nu interzice dreptul românilor de a merge la muncă pe teritoriul României, având o prevedere specială vizând dreptul la muncă în activități agricole, de #lamuncă nu se vor pune piedici celor cărora un alt stat le-a permis să muncească. Sunt mulți români care merg de mai mulți ani în anumite locuri din străinătate, ca să muncească. Au contactele stabilite.(….)Plec de la premiza că niciun angajator nu vrea să îi îmbolnăvească ci îi vrea apți de muncă și că românii care pleacă au reținut apelul autorităților române de a își lua măsuri de protecție. Pericolul nu a trecut. Le recomand să călătorească în cele mai sigure condiții și le mulțumesc pentru că iau măsuri pentru protejarea lor”, a scris Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Muncii spune că între instituție și Ambasada României în Germania există o comunicare permanentă în această perioadă,

„Voi fi, întotdeauna, lângă oamenii care muncesc. Între mine și Ambasada României în Germania respectiv atașatul de muncă din Germania este o comunicare permanentă în această perioadă, de dimineață până seara, în contextul recentelor plecări ale românilor la muncă, în străinătate. Inspecția Muncii mă informează asupra situației din teren. Colegul meu Tudor Polak este atent la evoluția lucrurilor. Noi, #lamuncă suntem o echipă foarte implicată”, a mai scris ministrul Muncii.

Violeta Alexandru mai spune că a solicitat o discuție cu ministrul Muncii din Germania.

„Am solicitat o discuție cu Ministrul Muncii din Germania pentru că doresc să transmit rugămintea mea și a Guvernului Orban pentru acordarea atenției cuvenite condițiilor de muncă pentru muncitorii români. La nivel operațional, mă implic în facilitarea comunicării între instituțiile de control din domeniul muncii din orice țară în care avem, acum și în general, comunități de români la muncă”, a mai spus Violeta Alexandru.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW